心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公個阿嫂話唔要佢個仔, 唉..佢兩公婆真係煩!!!

大伯同佢個未註冊o既老婆星期六晚哎大交.
我老公個阿嫂做時裝 sales, 佢個仔得七, 八個月大, 阿嫂成日挂住返工, 一唔洗返工就同 d friend 周圍玩, 個仔便秘唔理, 幾日痌唔出都唔理, 有冇奶粉尿片又唔知, 連晚黑訓覺都唔會同個仔訓 (佢阿媽幫佢湊), 星期六晚阿嫂放工, 後冇返屋企, 同佢班 friend 去莆 bar, 莆到三更半夜先返屋企, 我大伯係樓下等佢, 點知見到有個男人車佢返黎, 阿嫂話係佢個 friend 老豆喎, 我大伯已經等到火紅火綠咪嬲到打左佢一巴囉. 第二日阿嫂就話要同大伯分手, 仲要佢抱個仔走, 唔要個仔添. 我老爺同奶奶都話佢地湊唔掂兩個 bb (佢地幫我湊緊我個女) 都唔要. 其實佢地唔係真係咁忍心, 只係覺得我大伯同阿嫂太過份, 唔想俾佢地覺得可以將個仔亂咁掟俾人. 不過如果佢地真係唔理個仔, 唉....咁就真係搵著我老爺奶奶同我兩公婆黎攪囉, 唔通真係由得個 bb 訓街咩.
我自己屋企都個個月清晒袋, 都唔知去邊度搵錢養多個, 雖然 bb 係慘, 但係我都唔會克扣個女o既福利 去養佢.....唉...總知就煩死人.....希望佢兩公婆好番啦....自己養唔掂就唔好生啦......
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

大宅

2019勳章

Re: 老公個阿嫂話唔要佢個仔, 唉..佢兩公婆真係煩!!!

佢地幾歲呀?問題應該由有bb的時候開始啦,係咪??
如果佢地真係分開,咁就真係難攪!
你大伯無做野o既咩?做咩要同佢煩$$?
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

大宅

好媽媽勳章

Re: 老公個阿嫂話唔要佢個仔, 唉..佢兩公婆真係煩!!!

similar situation of my friend, but her brother-in-law & girl friend really did not want the baby. so my friend and her husband adopt the baby later. it took them quite some times to go through the legal procedures. the girl is about 13 now, i think she thinks that my friend and her husband are her real parent.

侯爵府

千萬唔好比你大伯知你有intention照顧佢個b
否則一定大安主意

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔明唔想照顧D BB就唔好生, 生出黎又唔負起做父母責任,我會睇唔起呢D人。 :evil:
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

首頁

尾頁

跳至