跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

如果睇SOL個職業要IELTS 7.0分, 但agent話有親戚做sponsor考到6.0就得夠分(不過係去年問既資料), 請問咁係咪meet唔到SOL的要求都可以申請? 謝謝。

禁止訪問

回覆:twllc 的帖子

男爵府

回覆:puffdaddyy 的帖子

我見仲有喎, 唔知有冇理解錯, 應該係 subclass 489

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

引用:我見仲有喎, 唔知有冇理解錯, 應該係 subcl

原帖由 twllc 於 14-12-29 發表
我見仲有喎, 唔知有冇理解錯, 應該係 subclass 489
489 系regional sponsor, 唔系親戚sponsor 堝。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

咁可能真係冇啦... 不過唔明點解AGENT同我講有,話6.0就夠,當然申請人都要係OZ要的工種。個AGENT仲係OZ registered,office都响果邊的

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:twllc 的帖子

移民要求轉得好快,上年問,已經outdated.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

禁止訪問

回覆:請教~ 申請移民計分問題

大宅

twllc 發表於 14-12-29 22:32
咁可能真係冇啦... 不過唔明點解AGENT同我講有,話6.0就夠,當然申請人都要係OZ要的工種。個AGENT仲係OZ re ...
好多agent 都不可信,吹水多過乜,比錢前乜都話得,好似佢係移民局批過個人,收咗你錢就話改咗例你要考4個7才可申請,不達標連表都不用交。而且移民例隨時變,英語要求越來越高,除非你用巨額$移民,一個英文字唔識都批你永居。

首頁

尾頁

跳至