論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問兩年完約後唔再續約係咪都要俾番一個月佢架?

tks!

伯爵府

Re: 想問兩年完約後唔再續約係咪都要俾番一個月佢架?

不用。只要通知她不續約就可以。給兩星期大假,即最後一個月只做兩星期就出糧,叫他走人交回給agent。

洋房

提早讓她離開以代替年期, 會否與法律有抵觸呢?

大宅

吓!唔合法嘅咩?不過嗰兩星期又唔使佢做,又有錢畀返佢架播,即如果個工人五月底約滿,五月中叫佢走,同時出埋五月份整個月嘅糧畀佢,唔知有無問題呢?

伯爵府

我想自己被公司炒都是一個月通知再減大假啦!即兩星期工作,收就收一個月糧or 唔減大假就多收兩星期人工代替。不會不合法吖!

別墅

Q1: 想問兩年完約後唔再續約係咪都要俾番一個月佢架?

A1: Just give her one month notice before the end of the 2-year contract or you also can pay one month salary in lieu of one month notice. That's mean you ask your domestic helper leave your home at the end of 2-yr contract without notice.

wensi 寫道:
我想自己被公司炒都是一個月通知再減大假啦!即兩星期工作,收就收一個月糧or 唔減大假就多收兩星期人工代替。不會不合法吖!

Under HK labour law, Annual leave [大假] can not replace Notice [通知期]. Of course if both of you make a neutral agreement with each other, you can do it. BUT please think about the labour law is more protect EMPLOYEE. Once the employee play a trick, suffer is an EMPLOYER. Take care.

大宅

係呀,大假唔可以代替通知期的,所以最遲喺個工人約滿前個半月通知佢唔續約,咁米可以畀佢可以早半個月走,又有足一個月通知囉.

伯爵府

Oh! Thanks!

首頁

尾頁

跳至