論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

偷用護膚品!?

我懷疑賓賓偷用我擺係廁所既護膚品,但係無憑無據,於是我做落記號,點知真係有D記號動過或唔見左喎。如果問佢,佢實話No mum,我真係好厭倦再聽倒呢句說話。所以先兩日同佢講,唔好再用我D護膚品,跟住我就走左去,我離開之前,佢講左句 No mum。

之後我仲寫左張紙仔係D護膚品到"Don't use any personal belonging of me"

忍左一個星期,我仲有整記號,尋日又見到D記號動過喎,我終於收起左D護膚品入房,睇下佢今朝點﹖今朝佢懶係冇乜心機咁,我咪黑埋面,成朝都冇同佢講野,我諗黎諗去,佢真係咁大膽?定係我疑心大呢﹖無理由我話比佢知我做左D記號黎裝你架?請問你地有咩意見呀?

大宅

Re: 偷用護膚品!?

我之前個賓賓都係咁,佢見我有瓶美白按摩膏,自己用左.可能唔識用,攪到塊面紅卜卜;一撻撻咁.我問佢用乜,佢唔答.之後第二次都係咁,跟住我問佢用乜,佢先拿舊肥皂出黎,話係用佢.但係冇開過,點用呀.佢當我白痴.最後重比我發現佢偷我好多野,最後炒左收場.

民房

其實屋企有請工人, 貴重野連廁所都唔好放; D工人唔理咁多, 有得用就用, 我之前廁所既 'M巾'同cream佢都偷黎用, 問親佢都死口話冇用過&唔知, 而家我收番落自己房櫃度。

大宅

如果不放心就收起来,锁起来。唉!用人不疑,疑人不用

我现在就什么都锁起来,比较放心。冤枉他们不好,自己吃亏也不好!!!!!

洋房

your maid is so stupid!
淑筠媽咪 寫道:
我之前個賓賓都係咁,佢見我有瓶美白按摩膏,自己用左.可能唔識用,攪到塊面紅卜卜;一撻撻咁.我問佢用乜,佢唔答.之後第二次都係咁,跟住我問佢用乜,佢先拿舊肥皂出黎,話係用佢.但係冇開過,點用呀.佢當我白痴.最後重比我發現佢偷我好多野,最後炒左收場.

大宅

我個賓偷左我支唇掃,有次佢放假我淸晨6點起左身,俾我發現佢化緊妝,仲搽到鬼5馬6,當時佢隻手係揸住我支唇掃搽緊.
(離譜)!!!!

boby lotion 成支俾佢偷左入房用,以為我唔知,支cream我無用好耐.(有時d 面霜用得好快,我唸佢都有偷用)

M 巾就無偷,因佢係4季經( 同埋我係大緊肚,M 巾只得幾條)

最後佢連我d金器,美金us$都偷曬走埋老
只係做左4個月,當時我個b剛出世一個星期,佢就這樣對我.
一心想請個人幫手睇bb,點知請左個人返來偷野...........
你地個賓如果有偷野這種行為就要多加注意,
小心佢地越偷越大
:-(
:wave: :oops: miu 213 ?-(Opps I did it again ....!!!

複式洋房

我所有護膚品都放在房間的梳妝枱上,而我每次出街都鎖住房門,所以佢用唔到我的護膚品!

首頁

尾頁

跳至