產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

你地產後幾時開始食番煙?

我開刀生完大概三個星期,已沒有餵人奶,產後幾時可以開始食番煙呢?

大宅

Re: 你地產後幾時開始食番煙?

我係未有bb時都有食煙.....而家戎左, 但係我無諗住生完會食返

男爵府

hybb我同你一樣有o左知後都冇食煙啦..
我要我老公戎..佢戎唔到喎不過佢冇係屋企食
同埋同我去街我唔比佢食嫁~~

大宅

其實冇餵人奶已可以食啦 , 不過你做手術都係遲D先啦, 如果戒到唔好食對BB&自已都好D..

我之前又係食開煙 , 我有左頭2個月仲有食(因為未知自己有左) ,一知道就戒左, d朋友係我面前食都完全不受引誘 , 以前一定流晒鼻涕 , 阿B的威力真大啊~~

hybb & 潮流媽咪
估唔到咁"arm"我地3個9月準媽媽都係煙民喎 :-P

子爵府

吸煙危害健康! 既然妳可以在懷孕其間已經誡咗煙, 為了BB和其他人著想, 請妳盡快誡煙吧!

複式洋房

我知道有o左阿b之後都冇再食到,初初都覺得好鬼難忍因為我之前都好大癮,跟住而家連聞到d煙味都唔得,我d朋友話橫掂而家都冇癮叫我誡俾佢wo,但係我覺得生完之後都會食番。不過更係唔會係bb要前食la!

大宅

hello潮流媽咪, MD,

我都係有左頭3個月都有食, 因為唔知, 不過我諗我真係唔會食返, 因為我有次睇雜誌......話BB吸二手煙...睇醫生或者入院既次數係比無吸二手煙既BB高30%

別墅

為什麼你不乾脆戒掉它呢?
對你和小B都有好處啊﹗
希望你為自己和小B著想,
努力戒煙吧﹗
支持你啊~~~
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

子爵府

畀面勳章

我生完大約五個星期食返煙
但係比生之前食小左好多
我未有bb果時一日食一包煙..
家下一日都係四支到
係廁所開住抽氣食..食完仲洗手洗面先掂bb

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

你能夠係陀BB期間唔食,點解唔趁而家戒埋呢?你知唔知D尼古丁對BB既氣管傷害好大,而且戒左對你自己同BB都有好處,或者你可以講出食煙既好處嘛?
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

畀面勳章

mayymlam 寫道:
你能夠係陀BB期間唔食,點解唔趁而家戒埋呢?你知唔知D尼古丁對BB既氣管傷害好大,而且戒左對你自己同BB都有好處,或者你可以講出食煙既好處嘛?

唔知你本身係咪唔食煙
如果食開煙仲要好大癮(好似我咁一日一包紅萬), 戒煙真係好辛苦. 不過好奇怪, 陀bb果時係會唔想食, 尤其頭一個月, 連聞到煙味都想嘔. 但係一過左頭一兩個月都已經想食返. 所以我都成六個月先完全一支都唔食..我本身仲有酒癮..一次兩樣惡習真係要花d時間. 反而酒我已經戒甩左...
你問食煙有咩好處, 其實一d都冇. 不過對我黎, 日日對住四面牆, 所有娛樂都冇晒, 除左食煙, 真係搵唔到其他私人興趣...我梗係知食煙對bb氣管唔好, 所以真係盡量食少d. 可能你覺得一日四五支已經好多, 但係對我黎講由一包減到為四五支真係少左好多..我會再試下食少d既...我都想bb身體好

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

faye525:
我唔食而且係討厭,因為我屋企大部份親戚都係食煙而有CANCER離開,不過你話成日流流長得自己對住四面牆無所事事所以食其實都係藉口黎,我都好似你咁咋。
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

畀面勳章

或者係籍口喇
不過人人環境唔一樣, 我屋企一百尺都冇既套房黎, 冇電視機. 得部電腦, 都係用部電腦睇埋電視..係屋企如果個女訓左, 我都唔知做得乜lu
真係明符其實四面牆....我係唔開心架成日都, 所以點都想食煙

大宅

我產後一個月已經食番煙啦
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

男爵府

食煙我以前一路有食呀!不過唔知點解唔想食之後就發覺有左,之後就冇食!!!!我都未知食唔食呀生完!不過唔食多.....
食完又抱bb d煙味佢都嗅到唔好啦!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

侯爵府

冇再食番啦! 既然可以為左BB咁辛苦介左, 點解吾為下自已仲要食番呀?

男爵府

我都係呀...依家去街聞到D煙味都想嘔..

大宅

faye,

為左自己為左bb...你要努力呀

複式洋房

我覺得bb仔好叻架....等到時大個左.....見到媽咪食煙...
佢有樣學樣...個陣仲死呀

首頁

尾頁

跳至