嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝5個月大, 成日流口水,會唔會有問題?

我見朋友的bb都冇乜3個月已經冇流口水, 但囝囝成日都唔停咁流, 一笑就流得更加勁. 想知會唔會有問題?

男爵府

Re: 囝囝5個月大, 成日流口水,會唔會有問題?

可能"勾"牙仔wor..睇吓佢d牙肉係咪有白色

大宅

應該唔係, 因為佢不嬲都流, 唔只係近期, 所以先擔心, 使唔使同囝囝睇下醫生呢?

洋房

唔洗see doctor ar!! 出牙仔....一定會係咁...我個仔現在一歲半都係成日流口水..仲要用口水堅呀!!

水晶宮

2019新春慶豚圓

我個仔就快6個月, 都係成日流口水wor, 而家仲識玩口水添. 唔洗咁擔心住o既.

別墅

It's very common in teething period. Change bids frequently.

大宅

I've asked the nurse. She told me it was because the BB cannot control his mouth muscle. Just use a clean handkcief to clean it more often.

首頁

尾頁

跳至