夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢就成日唔想同我番我屋企食飯, 但係佢就成日想我番佢屋企食!!

而家都係一星期番一至兩次左右架乍, 佢次次都係唔願意咁架!!
所以我次次番佢屋企食, 我都係擺一副唔願意既樣!! >_<!

翡翠宮

佢睇我頭, 我返佢就會返 有時個個星期返, 有時隔個星期返, 甚少一個月一次
原文章由 beckytamhk 於 08-4-24 12:00 發表
佢就成日唔想同我番我屋企食飯, 但係佢就成日想我番佢屋企食!!

而家都係一星期番一至兩次左右架乍, 佢次次都係唔願意咁架!!
所以我次次番佢屋企食, 我都係擺一副唔願意既樣!! >_ ...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果响香港, 定咗逢星期日同99飲茶, 如果我地或者99唔得閒, 就唔洗去.

99仲要返工, 佢又唔識煮野, 所以唔洗返99屋企食.

我媽咪個邊, 我想返就返, 不過都未必個個星期, 唔想媽咪煮得咁辛苦

別墅

過節先去,因為我老公番夜,到有番早嘅時候(6am,即5點起身)都唔會去,因為食完飯再搭車回家都11pm了,仲未沖涼,太辛苦了!

複式洋房

一星期一次左右...同BB返左先, 係屋企打機打到差唔多食飯時間自動出現

珊瑚宮

環保接龍勳章

2-5次...

大宅

c6自己有時一星期返佢呀媽屋企食一次飯, 有時2星期一次...我就因為同佢屋企人反左面, 由新年起, 我同果仔冇返過去, 以後也不會返

珍珠宮

好媽媽勳章

冇定架

我同佢約法三章咗, 唔可以逼對方一定要陪自己返屋企食飯, 除非自願

有時佢返99度食, 或者我返我媽度食, 都係係咁咦問聲對方去唔去架咋, 對方唔去我哋唔會迫對方去架

呢個方法對於我哋嚟講, 暫時係最好嘅

大宅

At least TWO times!

別墅

見你地個 d c6 都唔錯丫, at least 都肯番吓去食... 我?? 次次佢都唔想, 都冇一次話係自願既!!

大宅

Every Sunday 我哋一家三口都會同我自己屋企人飲茶同食晚飯. 老公屋企人在Canada,所以少D見.

男爵府

個個wk既sat都會返
仲過一晚夜
到sun吃埋dinner先走

結左婚咁耐都風雨不改
除左有次baba、mami返左大陸

因為好掛住呀
仲有我baba、mami好鍚我仔
而得日日見

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

以前每星期一次去奶奶度食飯, 女出左世後就愈來愈少, 而家一個月約一次, 唔係我唔想, 係個c6唔想, 佢自己話驚佢阿媽煮飯辛苦喎, 其實我地實帶埋賓賓去幫手. 有時我會連餸都買埋, 都唔會要佢好辛苦啦. 不過近年我奶奶好多節目, weekend 好多時都唔得閒招呼我地. 阿女sat 又要學野, 連sat同佢飲茶都冇埋. 不過我地關係仲係好好既.

我地不嬲好少去我媽度食飯, 多數同我爸媽出去食. 因為我個個sun 早上都同佢地食麥記 (我老豆鍾意), 所以久不久先同佢地出去晚飯. 一個月有一兩次左右.

[ 本文章最後由 8C9 於 08-4-24 15:13 編輯 ]

男爵府

BK Milk勳章

Once a week ...
But he perfers having dinner outside. He said my mum 's cooking so oily.
And I also having dinner with his mum once a week on Sat Night.
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

男爵府

大廚勳章

我老公不定時返去,多數都係佢自己一個返,老公都唔係好鐘意返去食飯,反而去我娘家就好happy

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我哋通常節日先返去食飯

男爵府

原文章由 kiki.kiki 於 24/4/2008 04:09 AM 發表
如果响香港, 定咗逢星期日同99飲茶, 如果我地或者99唔得閒, 就唔洗去.

99仲要返工, 佢又唔識煮野, 所以唔洗返99屋企食.

我媽咪個邊, 我想返就返, 不過都未必個個星期, 唔想媽咪煮得咁辛苦 ...

妳逢星期日先同99飲茶~ 我地每朝都要同太6299飲茶呀!!! 不過如我地唔得閒都唔洗去......(i mean 喺香港時~)

我一年返香港一次~ 但返到去老公都好肯陪我Mammy Daddy 食飯...又食lunch 又食dinner~ 當補番數!!!

[ 本文章最後由 Vca 於 08-4-24 12:18 編輯 ]

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

我死佬已經3年冇見過我屋企人啦
唔好話食飯啦..連過時過節都唔見人呀..
子峻媽咪

男爵府

原文章由 峻峻媽 於 24/4/2008 02:41 PM 發表
我死佬已經3年冇見過我屋企人啦
唔好話食飯啦..連過時過節都唔見人呀..

妳老公同妳屋企人好唔妥架?

我老公啱啱返咗香港搞d野~ 但返得一個星期咁短時間,我唔想哂機票,所以冇跟埋返去! 咁我Daddy Mammy 就緊係好失望啦...... 我老公真係好好! 雖然我冇返去,但佢都自己一個走去搵我Daddy Mammy 食lunch,仲唔止一次~ 聽晚佢仲會陪我Daddy Mammy 食晚餐添~~~~~

首頁

尾頁

跳至