嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾耐同bb出一次街??

大宅

Re: 幾耐同bb出一次街??

Once a week, we normally go to Causeway Bay,
Tsim Sha Tsui, Admiralty but only walk around inside shopping mall or lunch /tea in the restaurant, too many people on the street and hot!!

複式洋房

通常星期六返完playgroup會去街街, 星期日去麻麻or婆婆家.

洋房

我每星期約有三晚同bb和太太到百x超市,行10-15分鐘。
我BB現時2.5個月大。

星期六或日探人/到沙田行商場。

謝謝!
CityHunter

BB 叫 Benjamin 太太餵人奶 2004/02/02 3.09kg - 出世 2004/05/01 6.00kg - 識叫‘阿爹、爹、Un-coo’ 2004/05/25 6.59kg - 鍾意用女仔聲去聊人講‘野‘ 2004/06/02 6.72kg - 4個月大,很乖地看媽媽涼衣服 2004/06/19 7.00kg - 4個半月大 2004/07/02 7.15kg - 5個月大,D喊聲唔同初生時候 2004/07/28 7.40kg - 快6個月啦!主動又好費力地才叫到Daddy。 2004/08/02 7.50kg - 鍾意媽媽奶,張開獅子口。對其他糊仔,閉緊咪實。

民房

my bb is now almost 4 months old, as I need to work on Sat also, I will only take baby out on Sun, usually go to countryside for fresh air, greenary and all, and daily visit to park with my month in law.

男爵府

我BB 宜家3個半月...我日日都同佢出街.....買送...
唔出佢喊到拆天-.-

大宅

去公園, everyday !

複式洋房

我每天起碼一次同囝囝外出. 會去屋外走走, 或會去商場.

水晶宮

2019新春慶豚圓

BB自從滿月起, 就成日出街, 有時食完晚飯我地會帶佢落商場行, 我放o左工仲有太陽就帶佢去公園, 到weekend,起碼出一次街.

洋房

一日至少一次...唔出唔得!!!!!!!!!!!!!!!!!!出開就要出!!!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Anytime as I like but at least once a day.

大宅

天氣好,想出就出啦,唔係我都會悶死架!

男爵府

日日都要出街, 唔出街就冇覺好訓, 佢最想出幾次街添, 一唔出街佢就完全喊唔停, 有一次成2:00am都唔肯訓, 一落街唔洗10分鐘就訓左lu.

大宅

如果唔落雨;唔太熱;心情好;銀包無乾......就會出街(所以我好小出街)!
我會同bb上新世紀廣場,沙田各大商場(如果有人陪),去奶奶屋企就會順便行下荷里活廣場~
户外一定唔會逗留得耐,因為bb好重,會揹死我!

大宅

基本上日日都出街

子爵府

畀面勳章

MrsTing 寫道:
日日都要出街, 唔出街就冇覺好訓, 佢最想出幾次街添, 一唔出街佢就完全喊唔停, 有一次成2:00am都唔肯訓, 一落街唔洗10分鐘就訓左lu.

我個女又係日日都要落街, 最記得岩岩滿月果陣時又係有次成日都冇落過街, 佢又係到零晨兩點都眼光光唔訓, 於是我唯有帶佢落去. 好似你個b咁, 落左街唔駛五分鐘佢就訓左...

首頁

尾頁

跳至