親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

七,八月期間想同女女去旅行, korea/青島較好?

korea-可以去遊樂場玩, 掃貨
青島-風景區靚, 拍照一流.

珍珠宮

Re: 七,八月期間想同女女去旅行, korea/青島較好?

青島風景就真的好,可是天氣很熱很熱哦!

民房

Re: 七,八月期間想同女女去旅行, korea/青島較好?

夏天青島唔算好熱,25-27度咁上下啦,景色都幾靚,不過細路無乜野玩。
韓國夏天我就試過熱到中暑,跟團日日食烤肉同人蔘雞又週圍無or唔夠冷氣,連酒店冷氣都唔夠凍,唔知衣加有無改善到,最好問清楚旅行社,唔係去到室內

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Christina,
我十多年前八月去過korea, 印象非常差, 亦冇打算會再去korea. 因為實在....咩都差...
日日食打邊爐, 冷氣又唔夠, 在hotel 都熱到訓唔到.

但2003年冬天去就好好玩啦. 所以我諗去korea 冬天比夏天好.

若你要7,8月去旅行, 我見意你地去馬來西亞 / 沙巴 / 泰國 or 海南島

My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

公爵府

PHOEBEPANPAN:因為有朋友問我去唔去korea, 所以先諗住去咋.青島就是我mother想去, 所以都想陪佢去law. 講真, 我同老公去過星馬, 都想再去多次. 所以都要考慮下. 你何時去日本, 五月頭? 咁panpan未要做逃學威龍, 寄住post d 相比我看下. he he.

洋房

Christina,
korea 勁熱呀! agree phoebepanpan 的意見冬天去好玩些
青島就冇咁熱,風景靚,有外國feel.
你個囡囡幾多歲呀

子爵府

我2002暑假尾跟永安去Korea都OK, 又唔係好覺太熱, 一定要玩佢地嘅水上樂園.

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

christina,

But I think 青島 not suitable your daugther lor.
I will May 11-18去日本,
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

公爵府

ahkila: 我女女3 years old, 都不知去邊度玩.

男爵府

christina,

去星加坡呀..........我剛同2歲10個月大既仔仔去完........地方清潔乾淨.........唔使擔心有病菌.........果邊熱得黎........好爽.......唔會痴笠笠.........仔仔都好鍾意...........想有度假feel........就要入住聖淘沙島喇.........好正........遠離市區........有shuttle bus (25mins)到市中心........好方便.

洋房

christina

May be泰國陽光與海灘, 可以同囡囡在hotel 游水, 去遊樂場玩 大人可以shopping 做spa 我暑假都會帶我囡囡去泰國
Korea 可以等冬天及你囡囡大小小時去,因為可以去玩雪小朋友會好開心

首頁

尾頁

跳至