嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請指教兩歲半 應該用咩枕頭??

如題

別墅

Re: 請指教兩歲半 應該用咩枕頭??

Sinomax的"睡安豬"或者係Dunlop的小童枕頭都可以考慮下.我兩隻都用緊,我自己就鍾意Dunlop個隻多的,因為佢比較大個,成個大人枕咁,小朋友個頭碌來碌去都得. :-P 不過初初用小朋友會唔係好習慣,因為會比較高身,初時睡,個頭唔會在枕頭上.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

Sinomax"睡安豬"好用

男爵府

yes, my son uses it too.

跳跳虎 寫道:

子爵府

ManLam 寫道:
yes, my son uses it too.

[quote]
跳跳虎 寫道:
[/quote]

你地覺唔覺得唔透氣,我個仔成日訓到成頭濕哂,以前未用前都唔係咁

別墅

我都覺得Sinomax"睡安豬"唔係好透氣,的質地好sticky.濕在又唔洗得(係Sinomax sales話既),只得吹乾,所以用用下就會黃澄澄,一"達"一"達"漬咁,賣相好污穢咁!:-( 你地果個Sinomax係咪咁?

所以我都係鍾意Dunlop多的.:-P

[quote]由 Diamond 於 2004-04-22 16:05:22
你地覺唔覺得唔透氣,我個仔成日訓到成頭濕哂,以前未用前都唔係咁 04-22 16:05:22

男爵府

diamond & 2HH,

我仔仔都會訓到個頭濕濕地, 但未用Sinomax睡安豬時, 佢都係咁, 因佢勁怕熱, 所以我都唔知是否個枕頭唔透氣, 但個枕頭有樣唔好就係個袋唔可以用機洗, 否則就會縮水好難入番.

我未用過DUNLOP, 所以唔知是否好D, 請問佢幾錢一個呀? 同埋是否好似SINOMAX 咁可以調較不同高度呀? 唔該晒.

別墅

Hi ManLam
Dunlop小童枕大約$250.Dunlop唔可以調較不同高度,所以小朋友初初睡會覺得高得"濟".如果小朋友三,四歲至用,就會好的. Dunlop好處係可以用水洗,感覺上好似衛生的.

男爵府

2HH,

唔該晒. 嘩!$250個都唔平喎, 仲貴過大人0個D. 我仔仔而家都未夠2歲半, 等遲D大D去先去睇

水晶宮

我係千色店買了個'Healthfirst'既(白色暗字粉藍色'集骨'邊),佢地話有防'虫滿'(門)專利,利本身有各類敏感的人使用。有幼兒size,仔仔訓得幾好。

男爵府

我响荷花買左miffy比囝囝, 有透氣孔, 佢訓得幾好
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

大宅

THANKS....

男爵府

CHICCO 有隻防塵(滿).有時做半價.折左大概$145.

洋房

Sleeping Beauty 有折大概$150.

首頁

尾頁

跳至