在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

有沒有想出返黎做野

我都有3個,6yrs G 4YRS G 2YRS B,做在全職MAMA 1年,好想出返黎做野

大宅

Re: 有沒有想出返黎做野

I have a 3 months old baby n really want to find a decent job but I didn't work almost 2 years n hard to find a job anymore

大宅

我成日都好想出返嚟做嘢嫁,不過此於都係得個想字,因為我係一個冇乜經驗嘅家庭主婦,搵嘢做都真係好難吓 :-(
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

我有兩個"蝦母太郎",大仔7歲,個囡19個月大...好多年冇做過工lu....
依家想擺個囡返幼兒園,搵返"自己"sin,有

子爵府

2019勳章

I have two daughter (6 yrs and 4 yrs). My elder daugther go the whole day P1. And I sent out a application just only yesterday. Hope I got the interview first. I became the full time mum around 2 years.

http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

大宅

Trojan 寫道:
I have a 3 months old baby n really want to find a decent job but I didn't work almost 2 years n hard to find a job anymore

me too.

大宅

畀面勳章

點解會想出番黎做野呀? 自己湊番,同仔女D 感情唔會好D 咩!!!!!

(因為本身自己在職,成日好想好想唔做野,自己湊番個女))

男爵府

我都原本諗住等個細仔返幼兒園出來做嘢!
但.........做得啲乜?!
學歷又唔差,工作經驗又限於sales等,只想做返文職,但又無經驗!
時間又難就...........時不時仲要請假!
到下年個大仔升小學又係做唔到!
所以而加都半放棄了!

男爵府

今朝老公問我, "有個阿仔既同窗既媽咪, 點解成日8.30am送完個細路就行番屋企, 又話要返工既??"

我話: "人地返9.30, 答小巴唔使10分鐘就到果隻, 梗係可以送完個女上校車, 再返屋企執番個身先去返工啦!"

老公: "嘩! 乜咁正既工, 返9.30?? 仲可以湊個女上車喎"

我打蛇隨棍上: "如果有份咁既工, 不如我去做番野囉 !"

我老公永遠既答案都會話: "做乜鬼丫, o係屋企睇住對仔女好過啦。"

我: :-( ......
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

珍珠宮

贊成debbie_csy:
點解會想出番黎做野呀? 自己湊番,同仔女D 感情唔會好D 咩!!!!!

(因為本身自己在職,成日好想好想唔做野,自己湊番個女))
我返返工2個幾月,份工又做得唔開心,之前做左大半年全職媽媽(因為仔仔做過評估,佢學講野遲過一般小朋友成年),我地一家三口關係蜜切左,仔仔(而家3歲多)學野又快d,常規都好d,而家媽咪幫我湊,佢脾氣比以前大,同埋我地返媽咪度食完飯去都有d唔捨得,可能佢講野好左,識tum我地,我老公話睇下遲d經濟好返d都想我做返全職媽媽,好開心呀!

男爵府

2019新春慶豚圓 熱血勳章

我有時都想出返黎做野, 但如果

複式洋房

.

大宅

畀面勳章

我原本打算個女9月入左小一,就可以搵份part-time,
點知..............我有左呀!!!所以又要由頭捱過又要等多6年,不過到時人家都唔請我喇! :cry: :cry: :cry: :cry:

複式洋房

我B有七個月大,一直都係自己湊!以前,我都有返工,現在久不久就想出來做嘢!不過,我唔放心交比人湊,所以又係得個想字!(我間中都有上網睇吓個市)!

大宅

我個仔就2y喇,我都有諗個出嚟做返嘢,但係一路都係得個諗字,咁q有個朋友打電話俾我話公司請人,攪到我心15.16唔知點好,有唔放心個仔俾人睇喎,你話點算好??????俾d意見喇!!!!!!!
希希相薄 我叫大佬希,2002年8月14日出世

民房

有咩part-time job 介紹

洋房

我都想做part-time,有無介紹!
thank you!

大宅

勁想,不過好鬼難搵,自己又冇工作乜經驗,學歷又抵,又要時間啱可以湊到個女....真係好想出返嚟做嘢呀,依家成日覺得D生活好鬼死悶呀 ,個人好out:-(
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

珍珠宮

我已經做返全職媽媽啦!我重同老公相量過去完旅行之後就會努力做人!想生多個女。

別墅

個女現時讀全日班k3,個時都有做part-time文職,返9:00放1:30,但剛剛又話搬遷去火炭,咁個女9月就讀小學,放學放2:50,又就放暑假添,未唔做囉。我老公剛剛讀完一個心理學課程,佢啊sir話小朋友有二個大忌,一是菲傭湊,因小朋友會變得無意識要自動自覺和自己照顧自己,一是食自助餐,話會變得浪費喎。同唔同意啊?

首頁

尾頁

跳至