論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地工人沖涼沖幾耐?

我個工人每次沖涼都要十五分鐘以上, 都吾知係入面攪乜鬼?
我屋企個廁所有浴缸, 佢吾知會吾會浸浴呢?因為我曾經偷聽廁所度門,聽吾到有花洒水聲,淨係聽到用盤或"渴""畢"水聲。請問你地會吾會介意佢沖咁耐同埋用浴缸浸浴? 同埋我會吾會好mean & 小氣呢?仲有我應吾應該同佢講?連我老公都話
佢沖涼沖好耐!
:-D :-D :-D

男爵府

Re: 你地工人沖涼沖幾耐?

我個印印每日沖涼超過25min, 有時中午又沖, 話極都係咁.....已經用洗衣機洗衫....都吾知攪乜?

洋房

5~15 分鐘
但我發覺佢一日似乎沖兩次涼

大宅

沖涼加埋洗廁所�浴缸�抹乾浴室地 total 30-40分鐘
先前都以為做咩佢沖咁耐,我話我哋等緊用廁所,佢先解釋話佢清乾淨先出來,仲話如果我哋等用廁所,叫吓佢,佢可以出來俾我哋用先~

Good luck to my kid!

大宅

我個工人每次都要十五分鐘以上, 不過如果有時佢好夜先沖, (因為要等我同我先生沖完佢先可以沖), 咁就會沖得好快!!
[size=large]凱澄 6月24日 出世喇!!凱盈 3月17日出世喇!!

水晶宮

tungtung125,
如個我阿菲好似你o個個咁, 沖涼沖15分鐘, 我都不知幾高興. 我個工人沖涼, 快則30min, 慢則 1hr, 包埋洗自己衫. 試過有人黎屋企坐, 個工人o岩o岩沖緊涼, 等極都等唔到佢出黎, 攪到個客人要用我間房個厠所呀.

別墅

My maid use the bath room around 30 mins together with cleaning and wash her own clothes.

大宅

birdbird,

佢係起碼15mins 以上, 最耐都試過30mins, 冇洗衫,冇洗浴缸,都要咁耐, 好彩呢個係客廁,如果急起上來, 就弊傢伙la!
:-D :-D :-D

民房

我工人大約5mins,我問過我工人原來一日沖幾次涼係印印係印尼d習慣(因為印尼天氣太熱)只要你同佢說明一日沖一次佢地應該無問題!!!!!!^0^

首頁

尾頁

跳至