論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

俾印印偷左五千幾蚊,可以點??

俾印印偷左五千幾蚊,已經炒左個印印.
臨走時係印印個袋發現幾百萬印幣.
立即報警, 警方查左兩個月之後話唔夠証據告印印.
話放印印走.

我可以點做 ???
我係唔係重要出番糧俾印印 同買機票俾印印走..

請指點, 指點

大宅

Re: 俾印印偷左五千幾蚊,可以點??

點解個印印會偷到妳d錢

民房

個個出左去,留番印印一個係屋企
被全屋大搜身

子爵府

醒目開學勳章

kenlam 寫道:
立即報警, 警方查左兩個月之後話唔夠証據告印印.
話放印印走.
我可以點做 ???
我係唔係重要出番糧俾印印 同買機票俾印印走..

kenlam,
警察都話冇証據,你等係都要出番糧俾佢同買機票俾佢走啦!

大宅

醒目開學勳章

如果我係妳,我會同個工人傾下先.到底佢認唔認偷.如果佢認,咁就叫佢寫辭職信同即走.如果佢唔認,我都會炒佢,但唔會補一個月比佢.既然佢身有屎,佢未必會告妳.就算告妳,死都唔賠.因為佢係香港如果真係搵到老板,佢都要先返印尼.如果佢搵唔到,一日係度住一日都要比錢agent.可能得到既唔夠賠比agent.如果遲些佢告妳比埋佢住agent既費用,佢又要等上堂.一路係咁拖,佢唔會捱得好耐.

民房

點解住要比錢agent,
邊個比???

大宅

醒目開學勳章

係工人比.

複式洋房

SK1 寫道:
如果我係妳,我會同個工人傾下先.到底佢認唔認偷.如果佢認,咁就叫佢寫辭職信同即走.如果佢唔認,我都會炒佢,但唔會補一個月比佢.既然佢身有屎,佢未必會告妳.就算告妳,死都唔賠.因為佢係香港如果真係搵到老板,佢都要先返印尼.如果佢搵唔到,一日係度住一日都要比錢agent.可能得到既唔夠賠比agent.如果遲些佢告妳比埋佢住agent既費用,佢又要等上堂.一路係咁拖,佢唔會捱得好耐.

以上全部都錯,第一,個印印吳一定要係agent度住,第2 ,就算係agent度住都係吳洗比錢agent既,第3,如果佢告你
,通常都會叫印尼工會幫手,咁你都幾煩,
不過,如果係我,我會比張機票佢走,吳會補人工比佢,因為,就算,警方真係告得佢入,佢坐完監,都要你比機票佢走,

首頁

尾頁

跳至