婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

經常頭痛,請介紹好的腦神經科醫生!thanks

男爵府

引用:經常頭痛,請介紹好的腦神經科醫生!thanks

原帖由 purple_onion 於 15-01-12 發表
熊偉民,梁嘉銘醫生朋友話呢兩個都幾好

男爵府

吳永杰,我小學同學做護士的,佢介紹比我家姐,我又介紹左比我同事

水晶宮

JuneLai 發表於 15-1-12 19:26
吳永杰,我小學同學做護士的,佢介紹比我家姐,我又介紹左比我同事
不用開刀 , 也可看他嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:吳永杰,我小學同學做護士的,佢介紹比我家

原帖由 JuneLai 於 15-01-12 發表
Dr ng

子爵府

purple_onion 發表於 15-1-12 00:50
頭痛搵中醫好D。

一般的中醫會問:「你的頭,是哪個位置痛?」
一般來說,外感頭痛多為風邪所致,內傷頭痛則有虛實之分,虛常為氣、血、肝、脾、腎不足;而實多為痰濁、瘀血為患。
外感頭痛:與感受外邪有關.故宜適寒拉溫.防外感。
內傷頭痛:與內傷積損有關,故宜調情志,避免情志過激,應保持情緒穩定和樂觀;調飲食,忌過食肥甘厚味,戒煙酒;避免勞欲過度。
還有可能是因為頸椎問題。

子爵府

政府資助中醫分診中心。
仁愛分科中醫中心
新界屯門屯利街6號仁愛分科診所5樓
電話:2430 1309

元朗(容鳳書)中醫中心
元朗西菁街26號容鳳書健康中心3樓
電話:2478 5769

仁濟中醫中心
新界荃灣仁濟街7-11號仁濟醫院E座二樓
電話:2416 0303

下葵涌中醫中心
新界葵涌麗祖路77號下葵涌分科診所及特殊教育服務中心地下
電話:2370 2216

粉嶺中醫中心
新界粉嶺璧峰路2號粉嶺健康中心七樓
電話:2670 2130

大埔那打素中醫中心
新界大埔全安路11號雅麗氏何妙齡那打素醫院J座地下
電話:2663 0004

沙田(大圍)中醫中心
沙田大圍文禮路2號沙田(大圍)診所地下
電話:2479 2126

東涌中醫中心
香港新界大嶼山東涌富東街6號東涌健康中心1樓
電話:3188 5383

東華中醫中心
香港上環普仁街十二號東華醫院楊國璋樓地下及一樓
電話:2589 4700, 2589 4701

鄧肇堅中醫中心
香港灣仔皇后大道東282號鄧肇堅醫院社區日間醫療中心2樓
電話:3553 3238

將軍澳中醫中心
將軍澳坑口寶寧里2號將軍澳醫院日間醫院大樓6樓
電話:2701 1020

牛頭角中醫中心
九龍牛頭角定安街60號牛頭角賽馬會診所4樓
電話:3107 4113

東區中醫中心
香港柴灣樂民道3號東區尤德夫人那打素醫院專科門診大樓地庫四樓
電話:3197 2000

佛教醫院中醫中心
九龍樂富杏林街10號佛教醫院C座地下及閣樓
電話:2338 3103

西九龍中醫中心
九龍長沙灣道303號長沙灣政府合署一樓
電話:2194 9911

香港仔中醫中心
香港香港仔水塘道10號3字樓
電話:2580 8158

何文田中醫中心
九龍何文田愛民邨保民樓401-412號
電話:2193 7000

油尖旺中醫中心
九龍加士居道30號伊利沙伯醫院R座9樓(衛理道入口)
電話:2618 7200

香港浸會大學中醫藥學院臨床部香港浸會大學陳漢賢伉儷中醫專科診所
暨臨床規範研究中心
地址:九龍塘浸會大學道七號賽馬會中醫藥學院大樓一樓
預約 電話: 3411 2968 / 3411 2988

水晶宮

Grateful.N 發表於 15-1-13 14:54
政府資助中醫分診中心。
仁愛分科中醫中心
新界屯門屯利街6號仁愛分科診所5樓
thanks

男爵府

回覆 purple_onion 的帖子

我家姐生腦瘤搵吳醫生的,或者你打電話去佢診所問問

男爵府

引用:經常頭痛,請介紹好的腦神經科醫生!thanks

原帖由 purple_onion 於 15-01-12 發表
仲有一個馮正輝話呢個好堅好出名tim但都好full

大宅

引用:Quote:原帖由 purple_onion 於 15-01-12 發

原帖由 樹熊 於 15-01-14 發表
仲有一個馮正輝話呢個好堅好出名tim但都好full
馮醫生 睇症有耐性,細心,不厭其煩解釋病人嘅疑問。睇緊政府醫院去問佢攞 second opinion,佢都好詳細解釋病人情況,唔會因為你未必揾佢 follow up 而求其睇症。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:Quote:原帖由 樹熊 於 15-01-14 發表仲有一

原帖由 nanalam 於 15-01-14 發表
馮醫生 睇症有耐性,細心,不厭其煩解釋病人嘅疑問。睇緊政府醫院去問佢攞 second opinion,佢都好 ...

水晶宮

thanks...

首頁

尾頁

跳至