論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

印印每月都M痛,有乜方法幫佢?

我個印印每月某一兩日都M痛(都幾準時,應該唔會「炸帝」掛?),試個俾白花油佢搽,佢嫌大味;黎完之後俾當歸水佢飲,佢又怕苦。唔知各位媽咪有冇好方法?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 印印每月都M痛,有乜方法幫佢?

好似話食避孕丸會減少痛楚喎, 你睇開醫生時問下囉, 或者食百鳳丸啦

別墅

食必利痛得唔得呀?? 我自己都係食佢.

侯爵府

食避孕丸啦, 不會再痛的啦.

民房

最好帶佢睇醫生check真D, Agent 安排嘅驗身唔好信, 我朋友個工人做唔夠三個月中風入院都幾麻煩, 嚴重M痛可以係好大鑊嘅病...不過真係好想知你點知佢好痛, 佢同你講架? 如果咁準, 痛嗰日安排放例假

子爵府

環保接龍勳章

係佢同我講先,我又真係見佢次次面青口唇白播...初期我都係半信半疑,所以「閘」低日子,睇下下個月係咪,果然個個月都係二十零號。

我諗放佢例假就唔得架喇,因為我地兩公婆都要返工,如果佢痛果日唔係假期,咁邊個睇BB呢?婆婆都係黎幾個鐘架咋。況且,我諗佢自己都唔制,因為佢鍾意星期日放假,約埋其他印印一齊。

照咁睇,我諗都係聽其他媽媽講,試下比藥佢食啦...

大宅

我都同意張生o既講法,最好check真d,我朋友個賓賓又係個個月都勁m痛.咁我朋友兩公婆本身係醫生o黎o既,屋企都有針藥,開頭又係驚個賓賓扮野,就嚇佢話如果真係痛得咁緊要,我幫你打支止痛針啦,個賓賓立即話好,如是者個個月要打止痛針(仲係頭三日都要打).卒之我朋友覺得咁樣痛法唔對路,就refer個賓賓俾佢o地一位醫生朋友(係婦科o既)check check啦! 點知原來個賓賓係子宮內膜異位,係冇得根治o既,就算有都好長手尾,所以我個朋友冇辦法,即炒又太冇人情味,因為個工人自己都唔想,而且佢覺得個工人做咗差唔多四年都so far so good,所以唯有等個工人半年之後完約就請過另外一個囉!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

大宅

我之前抄果個印印都係有嚴重M痛,果幾日幾乎做唔到野,我覺得佢身體有D問題 我抄佢係因為未夠三個月巳駁咀,懶,生了三個小朋友都唔識揍New born BB.........
我諗食止痛藥都只能幫到一時之痛,做番個body check 好d

大宅

yan_yan_mummy,

我係過來人,我以前有嚴重經痛,無得醫架,一定要食藥,到年紀大左,生左仔就無事,因為大多經痛嘅原因都係因個子宮傾後左所至,以前市面上有一隻藥幾好架,食左就唔多痛,但依家好似無得賣,你不如去藥房問吓,話要買啲止經痛嘅藥,我諗佢哋會介紹畀你的.

大宅

如果佢中意食辣野及飲凍野及飲咖啡之類,一定要教佢戒呢幾樣,如果唔係,食幾貴藥都未必有用....

首頁

尾頁

跳至