自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋但個爐c左, 如果要換, 煤氣爐 / 電熱水爐好d? 請比d意見.
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

煤氣爐好方便呀,長開長有,

男爵府

係就係方便, 但煤氣費貴電費好多呢...

原文章由 MM2005 於 08-5-5 13:59 發表
煤氣爐好方便呀,長開長有,

男爵府

當然係煤氣爐啦!

-- 一開可以即用,不用等.
-- 長開長有.
--不用沖完一個又要等,可即刻沖.
--安全D.(我之前有個舊爐,突然沸水從頭頂噴出!成個TOILET煙募彌漫.幾得人驚!好彩無人係廁所咋!)

你可知嗎...上一個冬天...持續寒冷多天,我家要...煲水沖涼呀!先要等半小時.之後,沖得熱水D的,就只可維持3分鐘,沖得涼DD的,都係7MINS咋....所以,而家換左啦.

Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

別墅

thank you for your comment!

原文章由 ec822 於 08-5-5 14:10 發表
當然係煤氣爐啦!

-- 一開可以即用,不用等.
-- 長開長有.
--不用沖完一個又要等,可即刻沖.
--安全D.(我之前有個舊爐,突然沸水從頭頂噴出!成個TOILET煙募彌漫.幾得人驚!好彩無人係廁所咋!)

你可知嗎...上一個冬天... ...
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

子爵府

畀面勳章

乜電熱水爐一定要等架咩
我屋企都係用緊電熱水爐,即熱的,長開長有唔使等~
因為我住村屋冇煤氣所以唔知邊樣平...

子爵府

家下有d電熱水爐唔使等的
不過唔係個個家庭都用到
因為要配合家中的水壓的
大公司都有賣呀 ~~~

首頁

尾頁

跳至