母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

是否餵母乳便不會有月經?

i am doing BF for 6 months, still not come. is it normal? any mother can advise me. Thanks
該用戶已被刪除

Re: 是否餵母乳便不會有月經?

禁止訪問

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

CathyLock,
是正常啊! 有些人在寶寶兩歲才來, 不過是少數人.
也有人是全母乳, 早得在產後檢查的第一天(是否6星期後?)就來, 之後還月月準時報到, 其中一個就是我.
是因人而異的, 請放心!

【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

我個囝成歲我都未黎!

複式洋房

我餵咗6個月都未來。
我奶奶話會直到戒奶先來喎﹗

大宅

我就第四個月已經黎月經,我唸個個都唔同架,不過唔黎好過黎,因為我每個月差不多黎經果個星期,D奶奶都會小好多,每次都好擔心差D唔夠比個囝食!黎完經又會多番D奶奶,都唔知點解?

複式洋房

我就六個星期已經黎月經!!!!

大宅

我是在寶寶七個月時有月經的,好像JuJu'sMum在女兒兩歲時還未有月經。

別墅

我個女喺佢15個月大時自己唔飲,而我就在佢17個月大先m come!
[/img]

大宅

我在BB8個月大時第一次M。根據我的家庭医生話,如果一天超過6-8hours不埋身喂BB,就会随時有M喇!幾時來就因人而異,因為每个人的Mcycle都不同。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我餵人奶餵到一歲...停左人奶幾日就開始有d m既物體...之後到14個月為止..都好似有..好似冇咁..到15個月開始..我先真正有番m咋

大宅

霖霖媽 寫道:
我餵咗6個月都未來。
我奶奶話會直到戒奶先來喎﹗

我餵仔仔到3歲,但係仔仔14個月M就回來了。可見真係人人不同﹗

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊