論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

火都嚟

我brother約6个月前到旺角"失敗"請菲傭,visa出曬,約好曬幾点去接工人,到返工前幾日agent才說个菲傭有咗,不過佢打算落咗佢,問我brother等唔等佢.

佢都short家,哽係唔啦,再揀過个,又等多2個月,visa又出曬,話5月初到,我brother早2日打去追看確实边日接機,佢先話个菲傭个仔病咗,唔嚟住.

各位話个agent有冇古怪?

民房

Re: 火都嚟

I think you should share this "Good Agent" for BK fathers and mothers...of course 打格仔!

大宅

我諗呢間agent唔夠實力,攞唔到貨,所以編啲咁嘅故仔呃人,睇怕佢都就快執,搵過第二間啦.

複式洋房

ballpen 寫道:
我諗呢間agent唔夠實力,攞唔到貨,所以編啲咁嘅故仔呃人,睇怕佢都就快執,搵過第二間啦.

但佢唔肯水,佢話佢到做哂野,人唔到,唔關佢事,佢話冇guarantee一定掂,佢地只係中間人

複式洋房

Re: 火都

我都想找工人,煩請PM佢

複式洋房

soos,
"失敗"的相反味係成功囉!

大宅

咁個agent有冇report過你地睇先.

呢個情景我都試過, 明明都約好邊日飛o黎, 約好個agent邊日去接佢, 點知臨行body check話有左, 個agent有report我睇, 個賓賓竟然話叫我地等兩個星期, 佢落左個仔就o黎, 嚇得我死, 一陣落仔落到死人, 我真係担當唔起呀, 咪叫佢咪喇, 我寧願唔要, 我當時等人用, 唯有再俾錢請d約滿可以即時上工o既囉.

我諗呢d情況都幾普遍, 佢地真係唔識計畫生育, 成日無端端搞出人命o架.

民房

我最近經一間用了1.5個月就申請到工人到港,而且都幾好,agent服務唔差,不過我都有少少好彩,因為個工人都ok,
所以我就唔知道如果有投訴跟進情況,但前期工作可以一贊.

我係上網先看工人相同短片,有關個人資料等,有好處就係唔會浪費時間上agent睇唔中都唔一定光顧, agent費用好似係1388

joshua1118

民房

hi,我透過sunlight請了個印俑is quit good!你可以試下啦!我已經用了4個月,而且佢地效率都幾高^0^
//www.sunlight-hk.com.hk希望你成功啦啦!

複式洋房

Samuel媽 寫道:
咁個agent有冇report過你地睇先.

呢個情景我都試過, 明明都約好邊日飛o黎, 約好個agent邊日去接佢, 點知臨行body check話有左, 個agent有report我睇, 個賓賓竟然話叫我地等兩個星期, 佢落左個仔就o黎, 嚇得我死, 一陣落仔落到死人, 我真係担當唔起呀, 咪叫佢咪喇, 我寧願唔要, 我當時等人用, 唯有再俾錢請d約滿可以即時上工o既囉.

我諗呢d情況都幾普遍, 佢地真係唔識計畫生育, 成日無端端搞出人命o架.

有叫个agent俾medical report, 不過冇下文.我brother都要找過个agent, 不過最唔抵係俾佢浪費時间,2xxxagency fee 冇得擺返 :-(

首頁

尾頁

跳至