懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人係屯門醫院生過?

請問有無人係屯門醫院生過? 係咪真係好唔掂?

大宅

Re: 請問有無人係屯門醫院生過?

我01年生bb的,我就覺得幾好,可能我是第三胎,由入院到去產房生都係4個幾鐘,很順利.再加上是好唔好彩,碰唔碰到d好醫生和謢士啦~~整體上和私家生無大分別喎~~(我頭

男爵府

我3個半月前生左黎--"
返黎病左1個月+.+因為係產ROOM好凍..
生完冇人理你的+.+
你話痛比D醫生鬧到傻"我旁邊的媽媽就係"
因我用無痛就冇問題..
但我岩岩開始生..佢就幫我"CUP"BB 我都未開始出力!?玩野...攪到我個仔個頭唔靚喇...

男爵府

你就好啦..我頭一個3個鐘..第2個16.5個鐘-.-"

大宅

貓BB,
我生三個都係4個幾鐘,如果我再生,可能仲快呀~~^_^
不過我已紮了^_^(都是在屯門醫院做架~~)
可能我無乜點叫痛,我8時入產房,到11時生(我好忍得痛)痛到忍唔住時已10度,搞到助產士連手套都帶唔切我亞仔就出

大宅

上年9月我都係屯門醫院生亞B,痛左差不多20個鐘先開刀,都幾慘ga!

男爵府

Re: 請問有無人係屯門醫院生過?carriewu929

3個
我2個夠喇 carriewu929

複式洋房

我剛剛在屯門醫院生完,4月3日上午11時入院,因穿水即時入了產房,姑娘話子宮未開,1時開始痛,等到4時都子宮未開,醫生給了催生葯,痛到9時姑娘話要有心理準備開刀,但我想老公陪產故再等了一陣,11時30分醫生決定開刀,12時bb出世,期間姑娘同醫生都算ok。
入到產後病房, 因開刀唔落得床,阿姐會同你洗下身,但過了24小時d阿姐便催你落床,話唔落床換不到床單(已好臭)。之後兩日姑娘同d阿姐都算ok,但出院當日因有好多人生,姑娘同d阿姐好燥,問多兩句就好惡。所以,都係要睇彩數,同唔好有太多要求就會好d。

禁止訪問

大宅

hello!!

我都想分享下~~~~
仔仔第一胎11/02在屯門醫院出生, 其實在生之前都聽了不少唔好的ロ碑,但因方原百里之可為一選擇,本想出九龙浸会,因全部朋友.同事都在浸会生,覺得好好.但因我住在元朗,如急生的話,出到去都需時,所以無得揀. 當時屯門醫院產科又裝修,兩間產後房變成一間,順產一半,開刀一半,有成十幾人要訓走廊,非常亂,同埋大部份都持旅行証大陸人士,同房六人,只得我一個是講廣東話的香港人,其他都聽不明. 我以為自已上咗大陸生仔添~~~~~,清晨5時入院,到了晚上八時オ入產房,因我明第一胎会好慢,足足大痛八小時,我老公伴我在產房,但入了四小時多都未生,護士對我老公說,不喻你先回去休息,可能還有很久才出生,醫生見我咁久都未生,就好惡都我說,夠境你生唔生架?????? 當時我已非常疲倦無力,只在想醫生這樣問,我應如何回答?????? 唔生又抵呢?????? 終於約清晨5時BB出生了.
產後房D亞姐重惡.....護士就OK.
所以一分錢一分貨....... 付出多些金錢,入產房包你兩小時就生,生完可以完全休息兩天.分別就是咁啦!
但贊育就ロ碑好好,可惜現在都Close了.

民房

我而家29週了, 一直私家同公家兩邊睇, 但我現在決定在私家醫院生(沙田仁安), 因為我在屯門仁愛診所做產檢, 佢咁耐都冇幫我照過一次, 每次只係驗尿, 磅重, 量血壓, 聽心跳, 見護士(循例那種), 跟本去都冇意思. 醫生連見都未見過我, 又未照過超聲波, 就幫我接生, 我實在沒有信心.

起初也想慳錢, 我唔介意比助產士幫我接生, 聯針, 但係我一諗到當生完BB及聯完針後, 行動又不便, 又成身臭汗, 想去沖涼都行唔到, 想叫阿姐比杯水你都難啦! 盞比人鬧餐死

所以我現在Join仁安做產檢, 因為我以前病都係住呢間, 覺得環境真係好好, 雖然假錢係幾貴, 但係都值得的.

因為自己係頭一胎, 又係住在屯門青山公路一帶, 唔知道自己可以排九龍公家醫院, 所以揀錯了屯門, 但又費事轉來轉去, 所以決定揀私家,

大宅

我都係住屯門,宜家20週,第一次產檢抽血後因為甲狀腺高就SEND了tuen mun hospital。我都係最初照過超聲波,係因為要check預產期。

大宅

carriwu929:
你好勁,生到3個!

首頁

尾頁

跳至