母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係好..餵母乳四個月已回復生之前體重....

您地好:
真係好開心..我本身是肥底人.....好易肥,成日驚生完bb之後會好肥..點知餵母乳第四個月時已回復生之前體重....我本身有bb之前係110磅..而家bb五個月,我108磅..仲輕咗..又唔洗比錢纖體,又唔洗比奶粉錢,bb又食得健康,又開心,餵母乳時仲好有感動的感覺,我覺得我同bb都好有被愛感..好開心..所以真係好想同不家分享下..希望餵緊母乳嘅媽媽,同想餵母乳嘅媽媽..大家一齊努力..開開心心餵母乳.......

男爵府

Re: 真係好..餵母乳四個月已回復生之前體重....

菜菜子,
恭喜你呀,纖體成功 我呢....唉....唔知點解o個4~5磅豬腩肉黐住哂,死都唔走,生完後頭2個月成績好好嫁,我仲諗住好快攪掂,點知跟住就停滯不前,你話死未 不過我又真係無刻意去減o既

別墅

fi-fi
其實你多左4~5磅豬腩肉,都唔係好多o者,我好多friend唔餵母乳嗰d重成10幾磅架,所以你都好好la..雖然我輕咗咋,但個肚重有肥肚腩,同肚紋,d肚紋仲凹凹凸凸,都唔知點算呢...

大宅

點解點解...你地個個都有得輕...但係我, 但係我不輕反重, 點解呀 :-x

又不過我都係諗住順其自然, 做住肥乳牛先囉, 因為唔想影響都呀 b 嘛.....

最後都係要講多句, 點解呀 ~~~~~

別墅

蘇蘇
你會唔會食左好多野呀??我覺得餵母乳成日都好肚餓架..食得多又怕肥,食得少又驚無奶wo..所以我係咁食飯,晚餐食成2大碗飯架!有時仲早餐都食飯,我發覺食得飯多,奶又多,又飽肚wo,真係幾好架.....
你講開乳牛,我都覺得自己好似呀,好攪笑呢!!!!he.he...

大宅

菜菜子﹐
你就好啦﹐唔使做咩就可以回復未生時﹐我餵左9個月﹐不過唔係全人奶﹐我現在仲有12磅未減呀﹐之前都冇咁多﹐近兩個月我重多4磅﹐所以現在開始要減肥﹐夏天到了﹐唔可以著衫蓋住﹐所以開始做下運動﹐不過好鬼辛苦。希望快D回復末生之後的體重同身型。

你都要努力餵人奶啊﹗﹗

別墅

itbc:
我雖然輕咗,但條腰已經唔係以前咁fit..希望快D回復末生之前的身型la。
大家努力!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

蘇蘇 寫道:
點解點解...你地個個都有得輕...但係我, 但係我不輕反重, 點解呀 :-x

又不過我都係諗住順其自然, 做住肥乳牛先囉, 因為唔想影響都呀 b 嘛.....

最後都係要講多句, 點解呀 ~~~~~

我都想問點解呀,我餵左9.5月啦!
我未生前110,現在140呀! :-( :-( :-( :-( :-(
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

別墅

mcdullyiu:
不如你試下食多d粥oY,因我有一排輕輕下又重番,我連續食左幾日粥,即時又輕番,又唔會無奶wo,幾好架!!

別墅

利害呀!四個月減番曬.不過,我都唔弱,六個月回復失地,去番110磅,我生前一日有150磅,但由於太肥,爆曬妊娠紋,無得救.

別墅

唉!我仲有廿幾磅要減,亞b已經4個月啦...

伯爵府

我在半年內減左60磅,都全靠餵人奶喳...... :-P :-P

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊