意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 11|主題: 84834

餵人奶避孕問題

大宅

國民生產總值:3491

餵人奶避孕問題

各位餵人奶媽咪, 請問餵人奶是如何避孕的呢?

因為我6月生了, 打算餵全人奶, 但避孕問題好像各位媽咪冇乜點提, 所以想請教下呢..

謝謝.

男爵府

國民生產總值:7055

Re: 餵人奶避孕問題

千萬不要因為餵全人奶未有來經而不避孕,搏唔過 :-P
姑娘都會建議你用套

大宅

國民生產總值:3399

小白,
真係博唔過. 姑娘話好多時都係咁出左事. 避得就避. :-P

侯爵府

國民生產總值:24191

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小白
健康院通常建議用套.

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

國民生產總值:1167

問過健康院 D 護士,佢話要一日最少餵到八次先可以避到孕!!

大宅

哦.. 我冇諗住唔避架.. hee
不過想知除左套之外, 會唔會有其他選擇.

睇番咁多topic, 哺乳媽咪又冇傾.. 所以問下.

:-P :-P :-P

大宅

國民生產總值:3026

小白 427, 仲以為你 bb 未出世就想咁快為 bb 搵多個細佬/妹做伴添.... :-P

如果只講打針, 食藥和用套, 都會見議用套, 因為醫生話打針食藥都是有收奶的作用, 不建議餵人奶的媽咪採用.

大宅

國民生產總值:1496

HELLO...我都是在健康院做產後驗查,本來姑娘話可以食一種叫做"單一避孕藥"係for喂人奶食的,但食左一星期就M到喇!而且仲到左8天和流量超多呀!但過了兩星期後又再M到喎!仲有就係常常會頭痛,所以最後選擇左用"子宮環"呀!

大宅

蘇蘇.. 2個夠哂數咯~~~

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.