意見反饋
義工

美容扮靚 今日: 101|主題: 123687

腳皮非常乾, 有乜解求 ?

別墅

國民生產總值:682

腳皮非常乾, 有乜解求 ?

腳皮o甘乾, 點著涼鞋, 有得求嗎 ?

複式洋房

國民生產總值:294

Re: 腳皮非常乾, 有乜解求 ?

firstly, you may try to apply some oil free lotion

別墅

國民生產總值:958

very important to do body peeling, and apply good body moisturizer after bath is a must !

伯爵府

國民生產總值:19815

搽Rosken 的Skin Repair啦, 大大支375ml都係$70.
晚上再加對襪添,包你三日就無事.
最好,先用檸檬加粗鹽浸腳,再磨砂,其後搽skin repair.便正了!!

侯爵府

國民生產總值:23069

Godiva,
請問邊度買Rosken 的Skin Repair?

伯爵府

國民生產總值:19815

Super-Man
藥房就可買到了,有泵375 ml $70,其後買refill 375ml冇泵$60.

大宅

國民生產總值:1023

BK Milk勳章

唔知磨腳皮有冇效呢?我D

珍珠宮

國民生產總值:48668

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我用浮水石去磨, 都冇用嘅, 咁磨砂膏就更加唔會掂啦!厚厚的死皮, 唔通要用cutter去cut?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

複式洋房

國民生產總值:474

how about those mosqito scars on legs?
how to remove?

複式洋房

我尋日買了rosken,但應該磨沙先用嗎?
先用甚麼磨沙呢 ?
就咁用rosken去唔道d頑固死皮哦

洋房

國民生產總值:509

Giant,

我 friend 話o的腳皮會越批越厚o架!

我覺得要去腳底厚繭, 除o左磨砂, 仲要 keep 住搽 cream. 我之前有一排晚晚臨'訓'搽蘆薈 foot cream, 同埋沖完涼趁o的死皮軟o的o個陣磨砂, 好似兩個禮拜左右o的厚繭冇哂. 不過因為我o的腳趾唔靚, 唔鍾意著涼鞋, 所以冇 keep 住搽 cream, o依家又恢復原狀 lu.
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

大宅

BK Milk勳章

azure,

I'm sorry what to know,"蘆薈 foot cream" is it from Crabtree ? some of my friends tell me it quite useful?!

洋房

國民生產總值:509

三座師奶,

The Aloe Vera foot cream I mentioned is called 'Miracle Foot Repair', you can find it in Watson's.
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

複式洋房

有無一隻係一磨/搽即刻甩晒d枕架 ?
效力強勁d既呢 ?

大宅

BK Milk勳章

Oh, I see. Thank You. :-P :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.