在職全職

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

good~~ add oil!!

珍珠宮

我同意 我保証你將來一定不會後悔
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

禁止訪問

大宅

vienchan,
好戥你bb有個咁好既媽媽高興!
我都係全職媽媽,屋企無工人,自己一手一腳湊亞女,每次聽到人地讚自己湊得好好,都會好滿足!好開心!老公成日都同亞女講"你知唔知你真係好幸福,日頭有媽媽湊你,夜晚有嗲嗲陪你玩!"無錯,有個媽媽肯辭左份工,全職湊自己,的確好幸福 ...
做全職媽媽係好辛苦,亞b越大越多功夫要做,但係哩d經歷係多多錢都買唔到,努力!加油呀!

禁止訪問

大宅

7個月大有21磅喇,好厲害呀!
你亞b咁大隻,湊佢抱佢要留意姿勢,我果陣就係湊亞女湊到手腕發炎,醫生話係肌腱炎,枕住食止痛藥食左大半年,係到亞女開始識得爬牛牛,唔駛我成日抱,對手先慢慢好番,你都要小心呀!

原文章由 vienchan 於 08-5-11 13:49 發表
多謝你呀﹗

雖然我唔覺得自己有咩咁偉大,只係覺得生左佢出黎,我就有責任照顧佢。我知我唔可以一直唔做野,因為始終都有經濟壓力,不過,我會盡量湊佢耐d囉... 可能之後做住part-time先...

我老公都有幫手架﹗

佢宜家7個月大,個 ...

侯爵府

畀面勳章

我都岩岩辭左職啦~~生完會自己揍BB啦~~希望我都可以好似妳地咁揍得BB健健康康,肥肥白白啦~~

別墅

我都係辭左工全職揍b,而家阿b5個半月,我好認同大家的想法....雖然不是可以長時間唔做野...但這段時光可一不可再..除非你生多一個啦
可以親力親為...親眼望住佢一步一步成長...會好開心....
錯過的話就後悔也沒用...
大家努力呀!!!!!!!!!

禁止訪問

男爵府

係啦.....我都係辭左份工全職揍bb架,我個女而家4個半月有16磅喇!
anyway 我祝咁多位BB都"健健康康"&"肥肥白白'啦!

別墅

各位全職媽媽:
我係一個在職媽媽, 我都想辭佐份工自己湊BB...但老細對我都幾好, 係我生B既時候, 佢一家人黎醫院探我, 同事仲送果籃同慰問卡,坐月期間又比BONNUS我(唔係個個有份架)...都唔知點開口好, 諗住阿B1歲時先辭職, 會唔會太遲呢

禁止訪問

禁止訪問

大宅

係呀, 做呢個決定真係好難架, 我當初都諗左好耐, 到最後都決定辭職.

我差不做左全職mama二個月, 好開心架, 一點都唔覺辛苦, 因為每日都可以睇住囝囝長大.
原文章由 vienchan 於 08-5-12 17:53 發表
係呀~~ 要做呢個決定真係唔容易,因為要放棄自己o既事業,雖然話之後可以再做野,不過到時唔知可唔可以搵得返咁o既職位同人工...

但係始終都係阿仔最重要,呢段時間對我地同阿仔o既成長都同樣重要,而且做左人媽咪,先真正感受 ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

我返埋明天last day就結束向而家間公司十年長跑,跟住返家做賓妹咯 ,因為有咗第2個b,已經5個月大,唔想錯過同佢地既呢段時間,所以決定唔撈.當年大仔(而家3yrs幾)已錯過哂,今次一定要好好珍惜.我始終覺得對住d囝囡最重要.

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

努力~!!

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我都4月中開始冇做野, 而家全職湊亞女, 但有時老公出trip要一兩日先返屋企, 晚上都覺得有d lonely同得自己一個睇bb, 都辛苦架.... 好似成日都係得自己同bb, 都幾悶, 但覺得自己帶bb好過工人湊, 所以唔做野住先囉.... 唔知自己頂到幾耐呢

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至