論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Becausei just started the process to hire a new maid .
I called my agent yesterday to ask about "傳聞6月外傭加人工喎, 係真吾係??"

my agent said:「傳係傳緊, 亦未confirm... 但根據過往經驗...通常傳傳下都會變成真嘅...次次加價都係六月㗎...所以...我地覺得都好大機會...而X太(我)....你就應該趕吾切做舊價啦!....」

男爵府

我想我已經揀左工人,八月黎返工,交左agent錢,又簽左文件,但入境處未打黎,咁應當唔當簽左約?

媽媽最愛大小b

大宅

約五月19入領事館,五月尾入埋immi 你估批出來是新人工定還是
$3480?

大宅

係計簽約定批那日?

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

痴根! 真係好似老馮要加俾佢地咁! 我地人工都未有咁大調整, 但樣樣開支都大到不得了.

我地永遠無得SAY NO, 次次加俾D PK時政府都唔會問一句僱主既意願, 點計個加幅又唔講, 問都唔會答, 但$就係我地俾!

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

大宅

即係要加幾多???

公爵府

好媽媽勳章

定d黎, 都未公佈, 估黎做乜?
唔想繼續做水魚, 記得今日黎遊行啦~

大宅

吓!又加.... 想整死我哋咩,大佬!!!
:-D

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 我的小豬 於 08-5-10 21:40 發表
Becausei just started the process to hire a new maid .
I called my agent yesterday to ask about "傳聞6月外傭加人工喎, 係真吾係??"

my agent said:「傳係傳緊, 亦未confirm... 但根據過往經驗...通常傳傳 ...

一直僱主都係唔識出聲,任佢地為所欲為,各位,今日抽少少時間出黎遊行啦,唔出聲,加左先黎 啦.

首頁

尾頁

跳至