自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:你們可以駡醒我, 我未喪偶。

典型抑鬱症 , 睇精神科啊 , 會有改善 , 拖落去後果不堪切想

goodday    發表於 15-1-22 21:17

子爵府

會否抑鬱?睇醫生穩陣d!

伯爵府

beywat496 發表於 15-1-22 15:30
老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍然每天要靠食藥才可以訓覺。

因為食失眠藥, 他整個身體冷凍, 及 ...

看表面黎看
你老公患情勢病機會好高
請看醫生

因為你要明白....是什麼令到佢失眠
而唔係去解決失眠帶來既問題丫

大宅

引用:老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍

原帖由 beywat496 於 15-01-22 發表
老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍然每天要靠食藥才可以訓覺。

佢好可能抑鬱症,仲有自殺計劃,情況危險。快帶佢睇精神科。
抑鬱症有得醫
食藥加心理治療係有效的

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

beywat496 發表於 15-1-22 15:30

連身後事都諗埋...佢係咪想自殺??
失眠對精神同健康都有好大影響...

安眠藥係邊個開比佢架?自己買?
醫生開?係咪應該問下醫生轉介去精神科睇睇??

西醫唔得試中醫又得唔得?

佢覺得返工辛苦...如果經濟真係冇問題,有冇SAVING可以支持1年半年?
由得佢辭工休息下,期間多做運動同佢去散下心?
如果佢日日失眠...返工精神唔夠...再冇壓力既工都變得有壓力啦...
可能就天光先瞓到,但係ALARM一響又要起身..
小朋友都中學囉...
將來大不了2公婆一齊搵工..
好過老公咁辛苦喎

伯爵府

去旅行散下心啦,1日行8-10 個鐘,包你c6 日日好好瞓,tuen 噃生理時鐘

男爵府

精神上有點問題出現左。病向淺大醫。把握時間

珍珠宮

快啲帶佢睇心理醫生,佢已經有自殺跡象,一定要快,唔可以遲!!

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

水晶宮

畀面勳章

睇心理醫生,或者精神科醫生

子爵府

陪月勳章

引用:老公去年尾感冒後開始患上【失眠】,+至今仍

原帖由 beywat496 於 15-01-22 發表

其實失眠真係好辛苦,會唔會係情緒病幫唔到你D咩,送上祝福希望你先生快D好返

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:beywat496 的帖子

係咪更年期?或抑鬱?睇下醫生,食藥幫助控制情緒,不致太負面。拉佢出街行多D,同佢傾多d,希望平安過渡。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 遊學勳章

學到嘢,冇諗過失眠同抑鬱症有關連,樓主,睇多個醫生冇壞

男爵府

太悲觀,負面
似有抑鬱

大宅

wyeth冷知識勳章

樓主拿拿臨同老公去睇,救返個老公

希望聽到你好消息

大宅

回覆:beywat496 的帖子

我去萬寧見到有隻噴霧可以預防失眠,並可減壓,寫明不會上癮的,你去萬寧睇睇,可能幫到他

侯爵府

好明顯係抑鬱症,火速睇精神科,唔好拖

伯爵府

快d去睇精神科醫生先

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:好明顯係抑鬱症,火速睇精神科,唔好拖

原帖由 goodday 於 15-01-22 發表
好明顯係抑鬱症,火速睇精神科,唔好拖
我都覺得係,因為長期失眠會引致抑鬱,快睇精神科唔好等!!!

侯爵府

我之前失眠好嚴重,因為無休息,全身痛,嚴重到有d情緒病,醫要開葯的食。真係好靠自己要睇開d。後尾自己一個去旅行,瞓得好好,熄左電話就可瞓12小時以上,原來係因為部電話,成日响,老細有嘢搵我就要覆,所以有壓力,知道後,而家就好d。自己調節下。

8-)

侯爵府

試下按,個人鬆d會好d

首頁
34567...9

尾頁

跳至