論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

工人生日

工人生日會唔會買禮物俾佢,買D乜嘢好

大宅

Re: 工人生日

會! set定你有的畢直, 叫佢自己選!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果由我自己買,有乜好提議

大宅

I will give her 利是

大宅

PAMPAM:

嘻嘻!恕我直言: 如果你同工人不是熟到知道佢心水(中意甚麼),建議不如比利是加張生日咭,可能佢仲受落...

大宅

今年工人生日, 我帶她去食buffet, 及送了一個銀包給她。

水晶宮

2019新春慶豚圓

我工人就黎會同我地過第一個生日, 我會買個蛋糕, 同送 –
1. $50利是; 或
2. $50 idd電話卡.
比較實際D.
但工人生日o個一日, 唔知好唔好唔洗佢煮飯, 同佢出街食呢?
你地又會點做呀?

大宅

We ate KFC, birthday cake & give her a red pocket. We also singing a birthday song to her and take a photo. She will send the photo to her husband & son.
:-D :-D :-D

別墅

我工人黎左唔夠2個月就生日,當時唔知佢好定唔好,所以只送印尼電話卡比佢.
工人生日o個一日,當然要佢照常做野啦,我日生都一樣要返工啦,我返工老闆都無話有禮物比潻啦
http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

侯爵府

birdbird 寫道:
我工人就黎會同我地過第一個生日, 我會買個蛋糕, 同送 –
1. $50利是; 或
2. $50 idd電話卡.
比較實際D.
但工人生日o個一日, 唔知好唔好唔洗佢煮飯, 同佢出街食呢?
你地又會點做呀?

birdbird

係另一個topic見到你話你工人成日黑口黑面, 你都還對佢甘好? 比50利是佢算啦, 學某媽咪話齋, 我生日果日都要返工啦!

水晶宮

2019新春慶豚圓

hinhinmummy,

個工人始終都好錫阿b,我亦都想個工人有少少家o既感覺, 唔好淨係以為自己只是打緊工. 我諗係人都想老闆對自己好. 我正在學緊點樣在對個工人好同嚴格之間取個平衡點.

男爵府

我個工人下個月都生日, 我都諗住送返d野比佢, 等佢覺得warm D。 真係未諗到買乜, 我想買樣野可以keep得長d, 唔知有冇好提議?
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

生日禮物通常幾多錢

複式洋房

我送了一隻手錶。二百幾。
該用戶已被刪除

大宅

我都係送了一隻手錶, 百幾蚊!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

舊工人O既做法係夜晚O個餐唔使佢COOK,我會買birthday cake 返屋企一齊食+一份禮物俾佢(約100多元左右)
下星期舊工人走新工人接上,七月新工人生日我都會買birthday cake返屋企一齊食+一分禮物俾佢(但會100內),但係如果佢工作差,我就會扮唔記得算!

首頁

尾頁

跳至