心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

遇上好人

子爵府

好媽媽勳章

Re: 遇上好人

我都試過幫人執返d野, 不過無咁好彩啦.

響中六果年, 有一日同同學食晏後坐的士返學校, 落車時司機比個銀包我話係我校學生留左響車, 叫我比返佢.

我打開銀包, 見到學生証知道邊班咪好人攞返比人, 點知個人收到個銀包, 唔該都無聲反而即時質問我d錢呢? 嘩! 我鬼知咩, 你估我會唔會咁蠢攞完你d錢走去比返銀包你? 真係好人當賊辦!!!!!

子爵府

曲曲 :
好耐冇見喇!你講得O岩,而家咁既時世,想搵好心人真係好難...而難得既係,個好心人又比你遇上....哈!你有運行喇!
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

大宅

其實, 我都相信呢個世界, 真係仲有好人嘅, 但係, 唔好嘅人亦不少, 就係咁嘅原因, 人與人之間就產生好多猜踱. 唉 ! 呢個世界一路變呀 ! 轉呀 ! 其實, 係好 ...... 定係唔好呢 ?

洋房

我老公都遇過好人,幾個月前佢在巴士跌左部電話,回家才發現,立即狂打自己個電話冇人聽,都打定輸數啦!之後send了個
短訊去如拾到電話打比我,第2日真係有個女人打來話拾到部電話比返我老公了.原本諗住比$100她飲茶,點知她都冇收.
tsaleung

男爵府

我都遇過好人,幾年前去郊外bbq, 拎住個手袋仔出街,
坐fd車, 咁個手袋隨手放咗坐位近車門位置,
中途我地停低買d嘢,
我估係開車門時"sir"咗個手袋出街, 而自己冇為意,
好彩嗰日手提電話跟身,
bbq緊, 冇la la接到個電話, 問我唔見咗個手袋,
我初初仲以為有人玩嘢, 仲兇番人tim,
点知佢講得出我袋中所有物品,
好彩我有咭片喺袋,
好心人先揾番我, 之後就成村人陪我去好心人嘅村屋area(夜晚驚有危險)攞番手袋,
見到好心人, 我仲想俾d $佢, 點知佢拒絕咗, 佢仲叫我以後要小心d, 唔係個個都咁好心

好心人, 我要誠心感謝你, 好心有好報!!
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ajbaby,
如果我係你,我都會兇番人,以為人地玩野,其實我地D現代人真係要平心靜氣,唔好成日起晒"降".

男爵府

hinma
agree, 真係要平心靜氣,唔好成日起晒"降".
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

果次撘小巴,個司機掉咗包檸檬荼係垃圾桶側邊,有個男乘客上到車見到有包檸檬茶係地,真係好似電視果個廣告咁,佢自己掉落垃圾桶

首頁

尾頁

跳至