產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人小產後已經有咗或生咗的媽咪入嚟鼓勵吓

如題

侯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 有冇人小產後已經有咗或生咗的媽咪入嚟鼓勵吓

我曾經小產過2次, 而家我個bb已經個半月大啦, :-P
只要記得小產過後,要好好保重身体,同埋希望在明天吖嘛

男爵府

我上年9月尾小產, 現在我有o左11週多!
我小產後睇中e調理好身體, 同放鬆心情, 咁就得架啦!

男爵府

I had mis-carriage last year around April and I was pregnant again in Nov. Now, I am at around 26w. Mis-carriage is quite common nowadays (around 20% chance), I understand that there is pressure and worries in the following trials, but, don't worry, the only thing that will prevent you from having BB is "Afraid and not dare to try again".

If you have mis-carriage before, be careful at your next trial. Be happy and God will bless you and your family.

男爵府

我都曾經小產過, 3個月後我就再有左bb, 而家我囝囝已經2個幾月大啦 ! 小產之後真係要好好保重同調理好身体, 之後會好容易再有bb架 !

大宅

我都曾經小產過, 但就一年後先至有bb, 以家有左34周到,好快就可以見到阿b出世了.個次小產後我就休息左一星期就返工了,都無特別調理,只係開頭唔好吃涼o野.第二次都有做小產,好彩無事,睇左中醫調理同休息多d.
繼續努力,一有左記住小心d,同睇下中醫開d安胎藥,會有幫助呀.因為小產過,第二次又會好容易再發生.小心d.

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係上年2月中都曾經小產過,個e生話好容易再有bb,咁真係5月我就再有bb, 囝囝係2月出生.唔開心嘅事忘記佢啦,要保持開朗,放鬆d就得

伯爵府

好媽媽勳章

我七年前都小產過,之後約半年度又有左,生完未夠一年又意外有多個,可能上天一係唔比一比就連續兩個,而家佢地都就5,6歲了∼
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

洋房

Dear All,

好開心知道有成功的例子,Thanks!
http://lilypie.com/create_baby_days.php

首頁

尾頁

跳至