親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

去東京7日,有什麽好idea/行程介紹??

5月頭出發, 同老公2個去~~

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Re: 去東京7日,有什麽好idea/行程介紹??

點解唔試下自己set 行程?
set 好再上來問意見o麻,
去到日本時就可以樂在其中.
因為各人喜好不一,
行程不外乎新宿, 原宿, 池袋......

睇下webiste 搵下 idea 啦
http://www.e-japannavi.com/
http://www.tcvb.or.jp/ch/jingdian/yilan/main.htm
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

複式洋房

Re: 去東京7日,有什麽好idea/行程介紹??

FASHION & IN-新宿﹐原宿﹐裹原宿﹐池袋﹐涉谷
見識LV大鋪-六本木﹐表參道
小物﹐雜貨-下北沢﹐上野
特大無印良品-吉祥寺
公園-上野﹐皇宮御苑﹗
夠晒啦﹗行到腳仔軟都得﹗﹗

洋房

Re: 去東京7日,有什

有本旅遊書叫東京旅遊XXX 都幾好,你可以自已plan 下去那處玩
我就介紹東京附近一個叫川越的地方,係一個充滿懷舊城市,保留住好多江戶時代既屋及 江戶時代既古老物品都好值得去架。有一條叫果子橫丁一條小街,全部商鋪都係賣古老零食

大宅

以下是我的5天東京旅程(去年尾),你睇下啦。如果去7天,我建議可以去埋箱根和富士山。

Day 1
黃昏到達酒店,check in 後在新宿逛和晚飯。

Day 2
早餐後全日Disneyland,返回新宿晚飯。

Day 3
上午︰上野動物園,下午︰台埸、臨海,睇埋彩虹橋的日落、食埋晚餐回酒店。

Day 4
乘車往橫濱︰山下公園、元町、中華街...,再乘車往Bayside marina 的 Factory Outlet shopping。(有時間/興趣可以去八景島玩機動遊戲)

Day 5
一早去築地買魚生,返回酒店check out 後再去原宿(因為當天是星期日,有街頭表演)。中午返酒店取行李往機場。

男爵府

m1m1sam,

想請問"上野動物園"值唔值得去? 唔該晒!

大宅

Ueno Zoo環境好乾淨,幾多動物睇,小朋友又可在親子動物園餵羊和其他小動物。個人覺得都值得去,更可順道去 Ame 街買手信。

首頁

尾頁

跳至