產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

BB床package - 抵唔抵

見到BB床package ,包括
1. 43吋長bb床連床裖
2. 普通bb車 (中size)
3. bb 浴盆,有去水口
4.可以前後用'咩'帶
5. 7件頭bedding set, 包括床圍,床'粒',枕頭,etc.

全部係鴨仔牌 PIYOPIYO (黃色身,橙色嘴)
標價 hkd 1,568

唔知道鴨仔牌好唔好, 同埋抵唔抵. 我見個package 由3月中已經開始做

thanks in advace

侯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: BB床package - 抵唔抵

價錢都ok,淨係計張床仔同套bedding set, 都已經值番啦, 我張bb床都千五蚊呀!

男爵府

Laputa ,吾該你我想問下係邊度買同埋做到幾時呀?睇落都幾抵呀

大宅

醒目開學勳章

MaMaJoe
我響愉景新城地下一間P 字頭既鋪頭見.SALES 都唔知(或者唔講) PACKAGD 幾時完. 佢地響鑽石山荷里活,同海港城都有分店

別墅

我都有睇過你所講個package, 間鋪叫

水晶宮

2019新春慶豚圓

如果唔趕住用張bb床, 可以等吉之島減價, 都有similar package, 通常有bb床, 床褥, 床上用品,bb車, 學行車(雖然未必會用) 或蚊漲或浴盆 (有時送奶樽). 舊年9月, 我用o左唔洗$1000有齊前5樣. 我覺得好抵.

Pakio o個個package, 有部分items其實唔係好貴. 好似浴盆, 家庭用品店幾十元已有一個, 揹帶, 永安而家做緊promote, 佰來元有一條都好好用. 可以考慮下.
但如果個package包蒸汽消毒奶樽煲同一set奶樽, 可以考慮下, 個奶煲都要好幾佰元la.

侯爵府

2019勳章

我覺得買BB床要等BB出世後才買,因為有啲BB唔肯訓,如果BB出世肯訓既話,係你生完仲响醫院才叫老公買,唔會WASTE 錢兼左地方

水晶宮

2019新春慶豚圓

雖然話初生bb未必咁鍾意訓bb床(因為BB床空間大, bb可能缺安全感), 但我始終覺得要有一張床仔. 如果出o左院之後才請老公去買, 到時未必有貨, 就算有貨, 都要等間公司送貨啦. 趁bb未出世, 慢慢揀, 比較一下唔同牌子,準備好d o野等bb出世.

如bb真係訓bb床訓得唔係咁好, 可以多買一個藤籃 (但bb好快會大, 個藤籃好快唔o岩訓), 或一張swinging bed. 我用緊後者, 後者可調較成坐椅, 又可以比bb用來吃飯, bb可以用好耐, 幾抵用. 你可以去吉之島, 永安睇睇.

男爵府

Laputa :-x 咁我連仔定女都未知,咪買吾到囉,吾知張床夠吾夠大,同埋D料好吾好,因為計落又真係幾抵,

大宅

Laputa,

我昨日去左荷理活廣場間"akie柏奇親子"(3/F)睇左個package,套床上用品好吸引,不過,架BB車可以平放for BB訓覺(有三段高度調較),但係,個人認為略為重左少少,所以,暫未落order,睇定d先! :-P

別墅

我也聽過一些媽媽說吉之島會有bb用品package優惠,
不知大多數會在什麼時候舉行的呢?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

男爵府

Re: BB床- 抵唔抵

我今日去過吉之島,但係睇落重未有package ,吾知洗吾洗問佢先知有無呢??我次次去親吉之島BB用品個度,都好多人買野,都吾知幾時先係平,

子爵府

畀面勳章

MaMaJOE 寫道:
我今日去過吉之島,但係睇落重未有package ,吾知洗吾洗問佢先知有無呢??我次次去親吉之島BB用品個度,都好多人買野,都吾知幾時先係平,

吉之島每個月兩次感謝日買野最平架
唔知你去開邊間喇, 你去果時留意下d招紙喇
黃埔果間就二號同廿二號

男爵府

faye525,我去樂富架,去到洗吾洗問下個d sales??我睇到d衫仔好得意,但係床就嘛嘛,吾係我想要個d款,吾知重有無得簡呢?? 定係個間本身都無乜款,吾知去第間好呢??

民房

各MUMMY,

我估吉之島果個PACKAGE應該未有咁快有呀, 因我之前3月尾果時响電腦SEARCH度佢個PACKAGE, 跟住去黃埔店問個SALES佢就話個PROMOTION已經完咗啦, 唔知幾時再有, 但真係好抵,重有2個PACKAGE比你選喎!! (里個比較抵包括 : C-MAX的BB床, 7件床上套裝, BB車, 沖涼盆及BB食飯高椅或學行車, 另加送好似係5個奶樽, 另一個好似係C-MAX的BB床, 7件床上套裝, 沖涼盆, 5個奶樽及一個要用明火的烚奶窩, 兩SET都係$998.00), 個人認為張床太細. 另我前幾日係荃灣荷花親子中心見到有類似之前果位媽咪所講的千五蚊PACKAGE, 價錢都係AROUND千五至二千蚊咁上下, 各位可以去睇下邊樣好D啦, 希望可以幫到你地啦~~~

大宅

KIPIA,

多謝報料!!

首頁

尾頁

跳至