跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

循道會唔會比浸信會好

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

兩間今年也空降了校長

循小新校長無記錯係福建中學附表小學副校長

除非你必揀基督教小學, 但要放乙三才填浸公, 浸公情況似乎未穩定.

大宅

引用:兩間今年也空降了校長循小新校長無記錯係福

原帖由 mrs.so 於 15-02-01 發表
兩間今年也空降了校長

循小新校長無記錯係福建中學附表小學副校長
如果必揀基督教小學,循道是否比2間阮鄭容易入?

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mrs.so 於 15-02-01 發表兩間

原帖由 ms.kalam 於 15-03-19 發表
如果必揀基督教小學,循道是否比2間阮鄭容易入?
當然!

大宅

引用:Quote:原帖由+ms.kalam+於+15-03-19+發表如

原帖由 nsxbobo 於 15-03-19 發表
當然!
第一階段選循道是否應該必入?因為2002年創校,就算有畢業生數量一定好少

複式洋房

我仔仔讀繄埔浸公, 2014-2015年是新校長, 我覺得幾好!!
初初入到去都有點擔心會亂, 但係唔出面d人講到咁差
校長好親切, 有時早上會在大堂跟家長大招呼!! 感覺好好, 都有好多家長講座, 活動比小朋友互動時間, 我仔仔讀得好開心, 在一個開心的環境下成長, 老師很關愛學生, 家校合作得好好, 老師常常也有跟家長溝通, 看見孩子天天在進步很鐘意老師同學, 我也覺得好開心

初時選校我都有揀循小, 不過太多人揀都入唔到. 如果叩門唔係教友跟本唔會收.
初時我都想轉返入循小, 我問過補習班老師 2 間學校既分別!! 循小轉左新校長跟以前方針都不同了, 功課都多!! 同以前唔同哂... 都迫d學生架!!

以上是我個人意見, 揀校都要好睇小朋友本身性格。

首頁

尾頁

跳至