親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

農曆年去新加坡,玩5日,帶2個2歲小朋友,未去過,行程大致係咁

D1~ 凌晨機,清晨到達,先入到聖淘沙,玩唔玩環球影城先?
D2~ 聖淘沙酒店玩水,周邊景點,夜晚睇激光 (定D1, D2利程交換?)
D3~ 早餐後出市區(city hall站),Garden by the bay, flyer, 魚尾獅 (有無其他景點?)
D4~ zoo
D5~ 早餐後返港

大家有咩意見?

翡翠宮

牛年勳章

回覆:第一次去新加玻,行程求意見

另外有幾個問題:
1,新加坡的士幾多人? 4大2小係咪一定分兩架? 機場入聖淘沙大約幾錢?
2,環球影城大唔大? 可帶水及食物入園嗎?
3,zoo有無bb車(孖車)租? 可帶水及食物入園嗎?
4,邊度食海南雞飯好? 有無美食推介?
5,搭飛機可否帶水(熱水,凍水)沖奶?
6,帶bb去旅行有無特別野要帶?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

你兩個b咁細其實無野玩,uss連芝麻街架車都坐唔到。。我姪仔兩歲幾時試過

不過大人去玩係值得一去

翡翠宮

牛年勳章

原來係咁,我以為好似香港迪士尼咁可以坐下船仔,車仔。我本身麻麻地環球d公仔,咁又好唔好去呢?

珍珠宮

引用:原來係咁,我以為好似香港迪士尼咁可以坐下

原帖由 C.Humphrey 於 15-02-04 發表
原來係咁,我以為好似香港迪士尼咁可以坐下船仔,車仔。我本身麻麻地環球d公仔,咁又好唔好去呢?

...
我姪仔當時兩歲幾只可以參與街頭表演、4d劇場、仲有唔記得咩劇場

佢無得玩,你地要有人負責湊仔才可去玩

翡翠宮

牛年勳章

引用:Quote:原帖由 C.Humphrey 於 15-02-04 發表

原帖由 Mimmy 於 15-02-04 發表
我姪仔當時兩歲幾只可以參與街頭表演、4d劇場、仲有唔記得咩劇場

佢無得玩,你地要有人負責湊仔才可去玩
你有無去過水族館? 會唔會好過去uss?

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

2歲小朋友去uss都冇咩野玩,可以轉去legoland

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-02-04+發表我姪

原帖由 C.Humphrey 於 15-02-04 發表
你有無去過水族館? 會唔會好過去uss?
我唔會比錢去水族館,去海洋公園較精彩

翡翠宮

牛年勳章

引用:2歲小朋友去uss都冇咩野玩,可以轉去legola

原帖由 pinkcat922 於 15-02-04 發表
2歲小朋友去uss都冇咩野玩,可以轉去legoland
已經訂左酒店

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Legoland可以即日來回架,上次我同囡囡都係10點搭車去玩,11點幾左右到,玩玩到6點就搭回程車返sg

珍珠宮

你可以d2去
Day1就係聖淘沙行下

翡翠宮

牛年勳章

引用:你可以d2去Day1就係聖淘沙行下

你可以d2去
Day1就係聖淘沙行下
都好,可以考慮

翡翠宮

牛年勳章

引用:Legoland可以即日來回架,上次我同囡囡都係

Legoland可以即日來回架,上次我同囡囡都係10點搭車去玩,11點幾左右到,玩玩到6點就搭回程車返sg

...
想問你搭咩車去legoland?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 pinkcat922 於 15-02-04 發表

原帖由 C.Humphrey 於 15-02-05 發表
想問你搭咩車去legoland?
我係係sg flyer下面搭車架
上網搵Wts,佢有專車直到legoland架

複式洋房

pinkcat922 發表於 15-2-5 21:16
我係係sg flyer下面搭車架
上網搵Wts,佢有專車直到legoland架
hello.....我二大一小去legoland都諗住坐WTS .請問知吾知小童幾多歳以上要買車飛?thank you

珍珠宮

引用:Quote:pinkcat922 發表於 15-2-5 21:16 我

原帖由 yenlsk 於 15-02-06 發表
hello.....我二大一小去legoland都諗住坐WTS .請問知吾知小童幾多歳以上要買車飛?thank you ...
睇你想唔想個小朋友坐得舒服啲
上次去我囡4歲就有買位俾佢自己坐
我朋友個囡2歲半就冇買位

首頁

尾頁

跳至