懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點樣先為至低?
"陀" 得低會吾會有胎盤前置的危險架?
請指點一下, 謝謝!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

自己睇係吾準, 叫醫生幫你CHECK下胎盤啦!! 就算醫生檢查完話你胎盤低, 在34WKS前都有機會升番上去。 胎盤前置係要開刀攞BB出黎(它分為一至四期) , 胎盤低而你想順產的話, 危險性是子宮隨時會被胎盤壓破而流血不止, 因此現時公立醫院會安排孕婦開刀。
原文章由 vtcvtc 於 08-5-22 15:43 發表
點樣先為至低?
"陀" 得低會吾會有胎盤前置的危險架?
請指點一下, 謝謝!

子爵府

陀得低應該冇乜問題~胎盤低但唔代表一定會係前置~

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

我依家32周,醫生話我仲係胎盤偏低,我已做定心理準備要開刀了......

複式洋房

我剛剛陀到而家34wk都係胎盤低, 上週e生照左好耐,話都係低,下週要再照過,如果仍然係低,可能要約埋入院日期.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

mrs liu & rion husky,

我在34周或之前都照過幾次, 政府2次都話低是第一期, 反而私家就冇話低, 由於自己想省錢, 就只好入公立醫院等開刀, 點知上星期五5/16入院final checking, 醫生話我胎盤升番上去有成4-5cm(距離子宮), 歸家等順產, 所以希望在明天。 同時又要同bb講, 大家一起努力, 就算開刀都吾怕, 最緊要bb健康就得。 祝大家一切順利。

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

原文章由 小丑魚 於 08-5-23 12:25 發表
mrs liu & rion husky,

我在34周或之前都照過幾次, 政府2次都話低是第一期, 反而私家就冇話低, 由於自己想省錢, 就只好入公立醫院等開刀, 點知上星期五5/16入院final checking, 醫生話我胎盤升番上去有成4-5cm(距離 ...

謝謝您!其實我都幾驚開刀架,可能係細個時既童年陰影啦......不過,為左慳番啲奶粉錢,就算開刀我諗都會堅持响瑪麗醫院度做......

首頁

尾頁

跳至