論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地會唔會比工人食生果?

如題!

我地會不過唔係次次都比! 我地買左返黎會分定一兩果比佢!
我老公話食生果有益, 對身體好, 佢食左都無甘易病!

侯爵府

Re: 你地會唔會比工人食生果?

我d生果全部放晒係度, 佢鍾意食咪拿黎食lor, 我覺得生果有益, 又不係貴, 佢肯食咪比佢食啦, 如果食左, 身體好d, 無甘易病, 得益的咪又係我們, 係未?

大宅

我記得第一次比生果佢食, 佢食左一半, 剩番半隻梨就用膠袋袋住放o係床頭! 好彩比我發現得早, 如果唔係一定有好多蟻!

大宅

chaichai 寫道:
我記得第一次比生果佢食, 佢食左一半, 剩番半隻梨就用膠袋袋住放o係床頭! 好彩比我發現得早, 如果唔係一定有好多蟻!

[size=x-large]HELP !

我就叫佢自己拎O黎食,但佢都唔敢!所以就叫佢整多點俾我地食,跟住食唔完就叫佢食,佢就肯食啦! 一係就叫佢整一半俾BB食,另一半叫佢食O羅!

大宅

指定邊 D 可以食和份量好 D .

真實個案:"奶奶買1磅多又大又甜的車里子去探孫仔,吩咐工人擺好佢. 過後奶奶問個仔,有無食車里子呀?佢竟然唔知有這回事,查問工人,只剩下數粒,孫仔有無食過都唔知."

所以都係定下規則好 D: "我話食得的可以食,無話過可以食的就唔掂得".其他食物亦一樣.
有時真係要做吓衰人,好人難做!

男爵府

我都係咁架!!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

男爵府

hinhinmummy 寫道:
我d生果全部放晒係度, 佢鍾意食咪拿黎食lor, 我覺得生果有益, 又不係貴, 佢肯食咪比佢食啦, 如果食左, 身體好d, 無甘易病, 得益的咪又係我們, 係未?

我都係咁架!!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

複式洋房

我通想每晚個仔食o左一半生果(當然係用刀切), 咁未叫個印印沖完涼食剩餘果一半生果囉.

大宅

我亦試過, 不過係我兒生唔係我個仔!
但佢有時都好串話唔食架!
徐左係完整一果啦!

snoopy_lamlam 寫道:
我通想每晚個仔食o左一半生果(當然係用刀切), 咁未叫個印印沖完涼食剩餘果一半生果囉.

別墅

噚晚真係好嬲...啊賓竟然唔出聲食咗我買俾老公嘅超級靚橙!! 平日又唔見佢食!?? 衰人... 我今朝問佢, 好在佢都認...如果唔係, 就知味道!!!

大宅

叫佢咪食呀笨(係佢:lol:)!
試吓抵制吓佢,連半個生果都唔好比佢食,你又裝傻扮蒙,兩曰後你再試吓比半個生果佢,睇吓佢食唔食.

你知啦,D 橙唔係時時都靚.我試過比成隻$2.9橙比個工人,佢竟然啜咗 D 汁,吐咗 D渣同肉.我問佢點解,佢話飽. 其實係因為"un"皮.
我抵制咗佢兩曰無生果食,第三日,我分享我半個"un"皮橙佢食.我話食橙要連皮食,D 皮係fiber 幫你排便.佢乖乖地吃掉,因為唔食就無得食.

[quote]
chaichai 寫道:
我亦試過, ......
但佢有時都好串話唔食架!
徐左係完整一果啦!

首頁

尾頁

跳至