婆媳關係

跳至

洋房

今日同BB往健康院撿查打針,順便同姑娘見面和close file。事緣我生完BB後都要做D問卷查詢,發現我情緒有D問題,可能患上產後抑鬱症。我覺得是c6,6299逼成,過程亦曾經在此發表過。自去年10月見過姑娘後,我巳經再唔想見姑娘,因為無論我講D乜,佢都覺得我情緒激動失控。今日我本應乜都唔想講,但佢一問我就忍唔住喊出來,將3月中的鬧劇講出來。c6就因為我的一句說話,想打我,用粗口鬧我阿爸阿媽,任由自己個仔死,同我離婚。c6話寧揀6299,都唔理老婆同個仔,點解世上仲有咁多愚孝的C6?對老婆呼之則來,揮之則去。嗌交當晚,6299一直躲在房裡偷聽,從沒有出來勸阻我們。到最後c6突然喊住同我講,話佢個妹小產是因為我們搬張床過佢個妹屋企,話所以嬲左佢和6299。我聽完後簡直覺得不成理由,有人想姓屈姓賴,無端端將整件事推係我和c6身上,大佬呀!一年前你唔講,我BB都一歲啦…依家先至講,我問c6原來係62無端百事提起,根住就講D唔講D咁,於是c6就問99,99就喊苦喊忽,話我地害死左佢0既外孫,我聽完發火,當時我仲有2星期就生BB,而我亦唔知佢有BB。到今時今日,我個仔都唔及只有10周的外孫矜貴。仲記得搬屋當日佢個妹的老公仲叫埋D阿哥細佬來搬過去,你話有冇可能佢老公唔知佢有BB呢?況且佢99都話冇科學根據,唔緊要。嗌交第二天早上,原本一早返外家湊BB,點知俾62捉住訓示,62話唔會責怪我累到佢0既寶貝女冇左個BB喎?叫我凡事要用腦想清楚。62仲話我一定要「入屋叫人,入廟拜神」,一定要叫佢早晨早抖。62仲當我面前話好憎我老豆

大宅

陀唔到 只怪他與佢無緣.我以前住果d木屋屋企有2個大肚婆,老爺奶奶照樣由屋頭喳到落屋尾啦,間屋難左唔通唔整咩.我個女而家牛高馬大12歲喇.
你老公講野又係過份,可能見呀爸呀媽喺度至咁講.你唔好咁嬲啦.唔開心上黎講下or打去d熱線同姑娘傾下.我9唔9都會打去.有人會開度下你,教下你點做,幾好架.

別墅

你c6全家有問題,冇BB關人地事?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

賴得就賴呀佢地!
好多d 6299係咁嫁!!
永遠都係人地個女有問題!!
點解你c6咁都唔幫你!

男爵府

唔好唔開心,向多d人傾下,唔好屈埋屈埋

你c6可能嗌交所以先咁講,當佢冷靜左之後,未必係咁諗!點都好,你仲有個小朋友,佢需要你,你要堅強。

好多人無仔生都賴呢賴路架啦,咪尤佢地講羅。佢地低文化,我地唔好同佢計較。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

賴得就賴o者, 橫掂都係賴, 咁你同講囉, 我乎搬張床過去, 咁都要人地肯俾肯開門至得架..你話搬過去, 人地就要老馮開門架拿...佢地都九唔搭八既..如果佢地真係咁信個d習俗, 就咪俾我搬張床過去啦, 喂, 仲有喎, touch wood個句, 我個時夠大肚啦, 而家個仔咪安然無恙!!!
不如叫佢要賴就賴佢咪夠3個月就同人講有左仲好啦.....

咪理佢, 由佢嗡, 當佢發嗡風...

侯爵府

Agree...
YOur c6 family.

原文章由 cathy29 於 08-5-23 13:12 發表
賴得就賴o者, 橫掂都係賴, 咁你同講囉, 我乎搬張床過去, 咁都要人地肯俾肯開門至得架..你話搬過去, 人地就要老馮開門架拿...佢地都九唔搭八既..如果佢地真係咁信個d習俗, 就咪俾我搬張床過去啦, 喂, 仲有喎, touch w ...
:-D :-D :-D :-D

複式洋房

變態

成家都傻傻地既, 要唔要賠返個仔比佢呀, 如果係你害死既, 就叫佢去報警囉, 同警察講你係殺人兇手呀麻, 佢地都癲, 咁都賴

跳至