意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 2|主題: 77704

急﹗頭仔好偏, 有咩辦法補救﹖

大宅

國民生產總值:3014

急﹗頭仔好偏, 有咩辦法補救﹖

BB而家3個月大, 2個月時發現訓到個頭仔偏晒, 仲係好偏好偏好偏, 偏到好核突, 俾老爺鬧, 叫我日日同佢搓, 但係都唔得, 點算好﹖

大宅

國民生產總值:1221

Re: 急﹗頭仔好偏, 有咩辦法補救﹖

搓同埋比佢打側睡,唔好平睡........會有D幫助

大宅

BoeyC,

BB唔肯則身訓, 一則佢就醒呀﹗之前打則佢訓, 訓一陣佢又自己平訓番, 墊左毛巾都唔得﹗

版主

國民生產總值:72829

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔使太擔心!
我囡囡之前都係咁訓到扁晒,
之後到佢大 d 識轉身就開始無咁扁,
另外自己又幫佢捽下個頭仔,
而家都開始圓返•

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

國民生產總值:219

買個枕頭仔給BB!要中央凹,而四邊夠支持力的款式!按情況側睡!我個B現在個頭,成粒大魚蛋般圓!

太高太矮都不好!(太高~影響脊骨:太矮~同無枕頭一樣!) :-P

大宅

miriam,
妳個囡囡幾多個月開始捽個頭仔﹖幾多個月先圓番呀﹖

Lum,
我想問妳個BB之前個頭仔有冇訓偏到架﹖

版主

國民生產總值:72829

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大約四個零月度開始捽,
其實由佢開始識轉側身訓已經無咁平,
而家當然未係好靚喇!
最緊要係無人見到佢後腦位話佢係一隻懶訓豬 lu•
呢樣要比 d 恒心慢慢黎,
總之我一抱佢上手就捽下捽下囉•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

洋房

國民生產總值:158

BB唔肯則身訓, 一則佢就醒呀﹗之前打則佢訓, 訓一陣佢又自己平訓番, 墊左毛巾都唔得﹗

我BB剛剛滿3個月,而我放BB於初生BB車内睡覺(側身),在他背後放圓柱型Cushion,所以他不能轉身!

CityHunter.

BB 叫 Benjamin 太太餵人奶 2004/02/02 3.09kg - 出世 2004/05/01 6.00kg - 識叫‘阿爹、爹、Un-coo’ 2004/05/25 6.59kg - 鍾意用女仔聲去聊人講‘野‘ 2004/06/02 6.72kg - 4個月大,很乖地看媽媽涼衣服 2004/06/19 7.00kg - 4個半月大 2004/07/02 7.15kg - 5個月大,D喊聲唔同初生時候 2004/07/28 7.40kg - 快6個月啦!主動又好費力地才叫到Daddy。 2004/08/02 7.50kg - 鍾意媽媽奶,張開獅子口。對其他糊仔,閉緊咪實。

複式洋房

國民生產總值:219

KX,

我個B一出世就鍾意偏埋一面

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.