育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咩可以放係BB床俾BB打斜訓, 好似"挨"住既呢﹖

BB而家3個月大, 唔鍾意平訓, 要"挨"住訓﹗

別墅

Re: 有咩可以放係BB床俾BB打斜訓, 好似"挨"住既呢﹖

你可以去買個baby sleeping positioner俾bb用. 如果唔想買咁多野,用個小型圓枕頭或用大毛巾圈成圓筒形,用來俾bb"挨"住覺覺豬.:-P

大宅

Re: 有咩可以放係BB床俾BB打斜訓, 好似"挨"住既呢﹖

2HH,

唔係則睡喎, 係好似坐係度, 但係斜番少少咁樣喎﹗我試過墊枕頭, 但係BB會滑番落黎﹗

男爵府

其實可唔可以用孕媽媽d 斜枕呀? 咁咪會斜番少少訓又唔會滑番落黎囉!

別墅

KX,
唔係好明點解你要個bb斜番少少睡?bb睡搖搖床咪會斜番少少,係咪要咁既效果?

2HH,

唔係則睡喎, 係好似坐係度, 但係斜番少少咁樣喎﹗我試過墊枕頭, 但係BB會滑番落黎﹗

大宅

有bb棉枕買ga.
ありがとう!!!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

BB係媽媽個肚入面係腰果型,所以有D BB會鍾意斜住訓.
不過BB已經3個月就唔駛再用呢D野.BB開始習慣媽媽肚以外o既世界,就算比妳買左呢類型o既產品都好快唔o岩用.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

2HH,
係要搖搖床咁既效果呀, 我BB而家唔鍾意俾人抱住餵奶, 咁未要斜D訓囉﹗

bbkiki1991,
請問bb棉枕係點架﹖係邊度有得買呀﹖

大宅

mothercare有個野係可以好似你咁講俾BB半訓半坐咁, 入電之後仲有得玩震震椅添, 我有一個係人地送~
我個仔好得意架

侯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mingb 寫道:
mothercare有個野係可以好似你咁講俾BB半訓半坐咁, 入電之後仲有得玩震震椅添, 我有一個係人地送~

mingb,
有冇相可以睇下個product係點様架?

大宅

mingb,

我都想睇下係點架, 我BB唔鍾意訓平, 用抌頭佢又會成日滑番落黎喎﹗

別墅

KX,

係荷花有賣-三角形的-put your BB inside, it will hold your BB and she can 挨"住訓 and you feel safe for her because she could not turn herself upside down.

Christy
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

大宅

christyltl888,

我想問係點架﹖我去過荷花, 但係冇得賣喎﹗

首頁

尾頁

跳至