育兒好物

跳至

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個仔就快3個月啦,想帶佢游水,所以想問邊度有BB水泡買,及BB可用邊隻太陽油呀?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-25 11:36 發表
我個仔就快3個月啦,想帶佢游水,所以想問邊度有BB水泡買,及BB可用邊隻太陽油呀?

toyrus 有bb水泡 $29.9, bb太陽油我買左chu chu, 不過兩樣都未用過。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我去Toyrus睇過,但無細到俾初生BB用的啊!

大宅

3 MONTH'S NO USE 水泡.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

3個月 BB 咁細, 腰骨未硬, 未用得水泡, 所以只有人肉水泡 (就係 DADDY / MOMMY 在水中抱住佢

大宅

咁5個月可以用水泡未?

原文章由 szeszes 於 08-5-25 20:21 發表
3個月 BB 咁細, 腰骨未硬, 未用得水泡, 所以只有人肉水泡 (就係 DADDY / MOMMY 在水中抱住佢

大宅

3個月咁細個..我就覺得bb識坐先去比較好..

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BB 未坐得穩, 應該都未用得, 因為怕佢條腰唔夠力, 曲埋

或者, 試下用頸水泡

不過, 我仔細時唔喜歡用 (因為果時我試過放一大缸水係沖涼缸比佢玩), 點知在中間頸位不停積水, 差 D 入晒仔仔耳仔到)

原文章由 louiseter 於 08-5-25 22:24 發表
咁5個月可以用水泡未?

[ 本文章最後由 szeszes 於 08-5-25 22:45 編輯 ]

大宅

畀面勳章

我呢個頸水泡$28~喺花園街弼街卓悅對面果檔買http://hk.myblog.yahoo.com/carmantong514/photo?pid=1756&fid=-1  防晒我用*新星防晒奶*初生bb都用得~屈x氏買spf50

[ 本文章最後由 carton514 於 08-5-25 23:38 編輯 ]

珍珠宮

carton514:

我就係想要你那種頸水泡呀,但找來找去找不到!

Thanks!我知邊度有得買啦!

大宅

好媽媽勳章

咁我個b識坐, 但未坐得穩,
咁應該用頸水泡, 定坐船船(即有兩個洞突腳嗰隻)?

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

大宅

3 months帶bb去游水好似太早, 起碼都耍等佢條頸有力啲先啦。至少5 months會安全啲。

民房

啱啱買左和光堂bb個隻 ... 都幾爽架 .. 佢有分日日月spf 17 同遊水用 spf 31 .. 响 city super 有得買 ..

我只係去海洋公園時搽過 .. 囡囡都有落車自己行 .. 無黑到囉 ...下個月去游水都唸住用佢..
本店主售bb及童裝服飾 .. 有時間入黎睇睇 : http://hk.myblog.yahoo.com/bibi.club

別墅

bb太陽油我用Mustela SPF50。

大宅

i also use mustela spf50, now they have 10% discount in Sogo.

大宅

i also use mustela spf50, now they have 10% discount in Sogo.

大宅

回覆 #1 Freesia_cat 的文章

調景嶺都會駅商場間"小綿羊生活百貨"有得買!
我個女都用呢款套頸水泡,佢兩個月就游啦!效果好好呢!
p.s.個水泡台灣做,攞晒專利同有安全認証,兼買咗責任保,並非花園街啲大陸老翻貨。
http://www.mambobaby.net/index.php

別墅

我個囡因為之前要趕住上游泳親子班, 所以太心急買咗兩個(我在網上訂了一個, 我老公在花園街買了一個)

用過一次, 用來試過有冇漏氣
現平讓$30, 網上版http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b8151076, 連一隻教學用vcd, 橙版, 大碼 (但佢話明合安全標準!)

花園街版$15, 其實個款一樣 (唔知合唔合安全標準?)

有興趣就pm, 太古站交收最佳!

另外, 因買了件太大的bb連身有拉鍊防晒衣, 現想出讓
原價$99, 現售$50
囡囡身長72cm, 體重8.4kg
(有關圖片: http://hk.myblog.yahoo.com/michealrowena/article?mid=2118)

跳至
熱門主題