嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

想轉飲雪印

我個b(18個月大)飲緊惠氏3號,但好似唔係好吸收,
我想幫他轉飲雪印思敏傑,有無媽媽可以比d意見?
另我在萬寧見到雪印思敏傑(澳洲出)賣$97,請問是否便宜呢?
Thanks!

大宅

Re: 想轉飲雪印

我個b補奶都飲過雪印澳洲版,無乜特別,個b唔太鍾意,所以一罐飲完都無再買。

奶粉當然係藥房平啦。
laughin' to keep from cryin'

民房

如果飲雪印,其實最好係日本雪印,好鮮唔會好似其他奶粉咁甜,日日有便便,bb飲得好好!
可愛的BB!

洋房

可以肥D嗎?因為我BB好廋呀...

民房

飲雪印~~我囡囡皮膚白D , 日日有便便,
更係飲正確的雪印牌子啦.... 要小心假冒呀!!!!!

大宅

Hi Evelynl

有假冒mei?which is 正確的雪印牌? 日本 or 澳洲? because my girl also take日本雪印 she looks fat fat now.

大宅

我bb前四個月轉飲澳洲雪印,真係白了,便便都冇之前咁硬了,而且仲肥了,不過好講bb的吸收能力的。

我平時係葯房買澳洲雪印係$85蚊,我對過百佳同佢係一樣,不是水貨我先買的,其實葯房有時買的奶粉和大公司唔同,他們不是假貨,只是水貨,所以妳買之前最好去百佳果d睇下個樣先好買。
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

I'm also change to use this brand of milk powder for my boy. I've heard from others that Japan one is better, but can I buy this from HK? Does anyone know where can I buy the Japan one in HK?

民房

我bb飲得好好呀,肥肥白白,日日有便便,而且日本雪印奶粉只係分0-9個月及9個月-3歲,係香港你可到日本百貨公司便可買到,或可以係卓悅找到價錢仲會平d!你係卓悅買可能會擔心係咪假貨,不過我有朋友直接打過去日本的日本雪印公司問過,證實係佢直接批比卓悅的,所以係正正日本貨!而你自己可選擇到那處購買!
可愛的BB!

民房

我e加先知有日本同澳州! 喝雪印真係白D!
請問 sogo 有沒有日本正貨? 我去卓越只有"明治"個隻 :-(
可不可以講多D資料呀? thank you

大宅

smallmonkey
我都係卓悅買日本雪印0-9月 $188罐.

大宅

My daughter changed to "Beanstalk" (日本雪印) for few months, I ordered directly from Japan (mininium & maximum order for 12 cans per delivery), including freight and delivery charge (usually take 3 weeks for delivery after confirmation of order), totally HK$2,300 for 12 cans, average HK$18x per can.

大宅

i usually buy it at UNY or SOGO but it is more expensive, becoz i worry 卓悅 is 假貨.
>>>>>????
該用戶已被刪除

大宅

Hi CherilLee

Would you pls post the name and number of the company?

Thanks a lot.

別墅

我阿B一路都喝澳洲雪印,吸收都不錯!但我個人認為日本雪印較熱氣,因阿B飲日本雪印那時便便較硬,皮膚也較差。所以飲左一罐後飲番澳洲雪印。我都在藥房買,思敏傑$85左右。

大宅

各位媽咪,
我終於幫bb轉左飲澳洲雪印(去大間藥房買$84),因為我加左d阿華田落去,bb唔多覺唔同左,都係照飲。
不過,我想知日本同澳洲的在成分上有分別嗎?邊隻會重得好d? 另點解日本果隻要成188蚊,是否特大罐呢?

大宅

I also want to know how to make up the milk, if I used the AUS one, 8 oz of milk need to use 9 spoon of milk powder. What about if I used the Japan one, still use 9 spoon of milk powder or different?

等待驗證會員

SKAM,

日本雪印有DHA&AA, 但澳洲雪印冇.

大宅

我BB2個月大現在飲緊澳洲雪印,我想幫佢轉日本雪印買o左返黎先發覺D沖法有D唔同個招紙上寫2個月大該沖5安奶但我BB出世到現在重係食緊3安奶,咁到底應該點沖呢?

首頁

尾頁

跳至