心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個朋友好慘!!!

我個朋友岩岩18age有左bb,本身個bb我朋友唔想要不過佢男朋友話同佢結婚!(已經通知所有人,屋企人都知道),點知隔左一個禮拜都冇,我朋友打俾我同我講,話佢男朋友d屋企人唔會俾佢地結婚!!但係個bb就生出來,由佢地照顧!!!佢地男方而家擺明要仔唔要我朋友!!!我朋友都唔知點做!!好唔開心!!都唔知點先可以help佢!!!

別墅

Re: 我個朋友好慘!!!

男家d 人咁差嫁.......咁女家的屋企人冇搵男家算帳咩....點可以要仔唔好媽嫁.......

子爵府

生咗梗係唔俾佢地啦~~~!!!你個朋友都已經成年,佢地憑咩搶人地個BB???佢地試吓搶?!即刻拿拿聲報警拉X佢地呀~~~!!! :-x :-x :-x

複式洋房

我都係咁話,我唔知佢地d屋企人而家點!!!
不過我朋友個心情∼∼∼∼唉

子爵府

唉~!算啦,佢都只係十八歲女,仲有大把人生,你同佢講,無謂再嘥時間同心機响呢個人身上!佢呢個男友只係你朋友人生中一個過客,你朋友仲有大把機會遇上好男人同安穩既生活!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

傻既, 令願自己做未婚媽媽, 都唔好比佢地呀!!! 變態!!!
如果你個 friend 真的想落左個 bb, 由得佢吧, 或者咁樣唔係一件壞事.....

珍珠宮

如果你朋友係想要個bb既,生左出黎之後唔好加個男朋友個名~
佢地就冇權同你朋友爭喇~
個d男家既人好有問題!咁鍾意bb咪去領養law!而家好似借你朋友個肚生仔...咁衰ga!

大宅

個男人幾多歲 :-( 冇表態

伯爵府

女仔d屋企人幫唔幫個女仔先????

子爵府

[quote]
PinPin 寫道:
如果你朋友係想要個bb既,生左出黎之後唔好加個男朋友個名,佢地就冇權同你朋友爭喇~[quote]

Yes!! Very good idea.

複式洋房

不如叫你女朋友D屋企人出面去傾,佢重係細,等父母幫下佢,「生」好容易,揍仔難,提醒佢向遠處想,唔好太睇目前,BB大個左,男家點交待個媽咪,重有,未夠18歲入醫院生仔,都要報父親資料。問下女方家長好D。

大宅

Totally agree!!!
finger 寫道:
傻既, 令願自己做未婚媽媽, 都唔好比佢地呀!!! 變態!!!
如果你個 friend 真的想落左個 bb, 由得佢吧, 或者咁樣唔係一件壞事.....
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

Totally agree

finger 寫道:

大宅

講真,如果明知個男人唔好,就早D同佢劃清界線(連個BB都唔好要),做單親媽咪好辛苦架,母兼父職,你個朋友仲咁後生,日後大把機會生啦!

複式洋房

我個朋友唔知去左邊???而家所有人都搵唔到佢,點算好!!!

大宅

佢會唔會係自己冷靜下咋,試下問佢屋企人?

複式洋房

我都唔知,冇人搵到佢,不過始終都係一個大打擊!!!hope佢真係自己冷靜下la!!!!其實我地班朋友都唔知點做!!!勸又勸過!!!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

一係唔好要或者可唔可以揾母親的抉擇呢?就算生都唔可以俾男方;一來:佢唔會回心轉意。二來:將佢娶第二個虐侍妳朋友BB點算?!佢亦冇資格做BB爸爸!
我女2001年1月8日QE出世  

複式洋房

you friend can born a a baby, but don't let his bf family know.

Her bf family is bad, bad , bad........ :-x :-x :-x :-x

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都同意,佢咁後生,又無經濟基礎,咁快就要行單親媽咪條路,可能對佢同個BB都未必係好事,男方無情無義,更加無可能為佢生BB。

katrina959 寫道:
講真,如果明知個男人唔好,就早D同佢劃清界線(連個BB都唔好要),做單親媽咪好辛苦架,母兼父職,你個朋友仲咁後生,日後大把機會生啦!

首頁

尾頁

跳至