想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果係你, 你會唔會要個bb

我朋友剛有了bb(13週), 但係驗出子宮有好多瘤, 加上佢胎盤完全前置, 所以危險, 但係佢比較堅持要生bb出來, 我本人就唔係好同意佢咁做, 因為醫生已經說明了, 佢有9成9機會大量出血, 如果係你, 你會唔會要個bb? 有什麼論點可以同佢講?

民房

Re: 如果係你, 你會唔會要個bb

如果有9成9出血當然唔會要,但你朋友可能太想要bb, 當一個女人好想要bb,而又知自己會有可能一生都好難成孕,當有了真的很難選擇, 可能比我有50%都會要,同她講你老公日後點算,細冇o左連大都可能會冇好可憐,她愛她老公應該會識諗o掛

洋房

我都係胎盤前置小產的, 真的好危險, 會連命都冇, 不過, 有得比我選擇博定唔博的話, 我都仍然會博..... 這是不能用理智去分析的

別墅

就係佢老公想要bb, 攪到佢都想要, 我最怕係大人有事, 只留番個細的係度, 咁樣真的好慘, 一出世就無了媽媽, 都唔知點算

男爵府

AnnAnn,

你朋友既情況同我之前好相似, 但基於母性既本能, 係一定會保護bb既, 所以我都選擇要, 我重响16週既時候, 做手術割左個瘤, 咁當然要找個好既醫生, 在生之前配定大量血. 以防大量出血, 我重有個precental lake(x化), 總之就好多野啦, 但 我終於都無事, 我囝囝e+20個月啦!! 
你都唔洗同佢太擔心既!所有都係天意既安排!
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

別墅

但係我見到佢, 我真的好擔心, 佢同奶奶的關係又唔係咁好, 佢老公又好聽佢阿媽話, 份工工作量又, 成日星期日同公眾假期都要返工, 平時又要ot, 真的擔心佢身體頂唔順... @@
我自己都係人阿媽(在sars 期間懷孕同生產), 知道有了bb,要唔要係好難決定, 但係見到佢咁的情況, 真的令人好擔心, 可能自己都係媽媽, 見到自己的仔仔, 知道如果佢無了媽媽, 真的好慘..

別墅

我覺得如果此bb得來不易我就會考慮,但是醫生都話會9成9會出事就唔好要,反正都是過唔到,到時出事大人及細都有生命危險.想再生就無可能呢.現在為時嘗早弄好左身體遲的再生過.這是一個很難的決定,但是失敗的百分點實在太高.或者妳的朋友睇多個醫生,睇下總果一唔一樣再決定.  :-(

男爵府

annann,

如果你朋友份工工作量多的話就比較慘d啦, 因我果陣時時請假, 真係要休息ga!!
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.
該用戶已被刪除

男爵府

maggie&ben,

咁你去邊度做手術呀?

首頁

尾頁

跳至