嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 肚臍 - 掉臍帶後肚臍不"nap" 入反而突出...點算

點解會咁? 會唔會變番"nap" 入(好似大人咁樣...)? 有d乜可以做?

水晶宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: bb 肚臍 - 掉臍帶後肚臍不"nap" 入反而突出...點算

咁可能係生肉牙, 你要去健康院問姑娘, 如果係肉牙, 佢會幫bb滴藥水, 滴完好快"謝", 我亞b都係咁, 唔好唔理佢呀!

別墅

Re: bb 肚臍 - 掉臍帶後肚臍不"nap" 入反而突出...點算

係呀..係呀..我仔仔之前都係咁, 好耐都未甩臍帶, 後來去健康院個姑娘見到仔仔有粒肉'突'出黎, 於是日日都要我帶仔仔塗藥水, 唔可以唔理, 因為好易有龍和臭味, 我仔仔塗左幾日就ok唔駛再塗藥水, 個肚臍現在都幾靚

大宅

MaggieMaMa:
我bb既情況同你一樣﹐醫生話佢係凸肚臍﹐天生既﹐其實我都好懷疑同有d唔開心﹐不過都要接受現實。

[size=medium]Camille is now 34-month-old!!My Sewing Projects

洋房

MaggieMaMa,

我個囝囝個肚臍都突出得緊要, 好似粒波子咁大粒, 喊起上哩重大粒過粒波子, 我都唔知點算好?

Jodieholok

複式洋房

多謝各位回應...

昨日去健康院問姑娘, 佢話bb肚臍唔算好突, 而bb喊時肚臍會突出係"小腸氣", 是bb肚仔muscle未生埋, 大個會冇啦...

大宅

MaggieMaMa

我bb肚臍在3-4 wk 時突出好大粒,到3-4個月時就好番,只要保持淸潔就ok啦.

:-P

首頁

尾頁

跳至