論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

相片

我工人黎咗三個月,關係都幾好, 佢今日問我拿全家福,話寄去印尼比媽媽睇, 你會唔會俾呀?有無人試過都係咁

大宅

Re: 相片

我唔會比,係印尼有降頭.好似唔係幾好.

別墅

淑筠媽咪 ,

If I were you, I would not give her. Maybe she would take your family photo for kidnapping your child.
該用戶已被刪除

水晶宮

2019新春慶豚圓

我個菲傭冇問過我要全家福相. 我在christmas 時幫佢同阿仔影o左幾張相, 有晒番比佢. 而佢自己, 有時趁我唔o係屋企, 用佢自己部相機, 同阿b影相, 晒好之後, 都有比我睇番.

我都冇諗過阿菲都會用d相害我個仔. 佢好錫bb. 我由得佢同bb影相, 佢放假有時仲會時帶 d相比佢d friend 睇.

大宅

唔一定要用相片先至可以落降頭, 頭髮或者一些你既物品都可以做到, 佢有心要甘做, 真係好容易, 佢趁你唔係屋企係相薄拎你一副全家福一d都唔難, 拎左你都唔覺 ~~~~~

如果個工人幫左好耐手, 我覺得俾張相佢都無妨 (當然係關係好好果種啦), 但只係做左3個月, 我就覺得無須要lor.....

淑筠媽咪 寫道:
我唔會比,係印尼有降頭.好似唔係幾好.

男爵府

我先後兩個工人, 都有全家同佢影番張相, 咁我曬多張比佢之後, 佢都會寄番去比屋企人睇下, 話比屋企人聽佢同緊咩野人打工咁。 其實我就覺得冇問題, 但如果之前一張相都冇同佢影過而佢又問我囉的話, 我會選擇搵日同佢一齊影張相先至比果張佢, 總好過比一張 "齋" 我地既張佢囉。 講真人地要落降頭的話, 去你個枕頭或者把梳度囉條頭髮仲更加容易, 雖然防人之心不可無, 但如果有心裝你的話, 你係走唔甩的。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

首頁

尾頁

跳至