烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家點整菠蘿咕嚕肉呀?

會用一包包"快樂廚"醬定整個糖醋汁呀?
我想問2個人份量,開左罐菠蘿又用唔哂,淨左一半點儲存/還是怎樣好呢?
去超市係買梅頭是嗎?2個人份量即係買幾多到架?
成個煮法,可否step by step教我~thanks much~

大宅

Re: 大家點整菠蘿咕嚕肉呀?

我試過呢個recipe ==>咕嚕肉都ok架!

珍珠宮

醒目開學勳章

我會用李錦記果隻甜酸醬, 方便嘛!
波蘿買地moon細罐裝, 我一次可以食晒!
如果你用唔晒, 用保鮮盒放番入雪櫃,
都可以擺成個星期!

別墅

This recipe have photo & teach you step by step.
(chinese & english version)

菠蘿咕嚕肉

大宅

UP
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

大宅

嘩,好攪笑tim!~點解早2日唔見左,原來又有各位幫忙解答~thanks all & special thanks mrs young
哈,chilli,你都答我呀,你答得好正經tim.都唔似你咁
我未開d site睇,希望遲dd先下整,再"會"報下我成唔成功先 :-P

男爵府

我喜歡加入山渣餅。
色水會靚D

大宅

mrs_e.c 寫道:
嘩,好攪笑tim!~點解早2日唔見左,原來又有各位幫忙解答~thanks all & special thanks mrs young

mrs_e.c

大宅

Mrs.Young,
點會多事呢?唔該哂你就真~
你叫mrs.young,你梗係好後生呢~~~
我叫mrs_e.c,因為我覺得 e.c 好似一對眼形態咁, "."一點就係鼻哥咁 .

大宅

mrs_e.c
哈哈...估唔到我呢個名都呃得

大宅

Mrs.Young,
姓young,好特別wor,中文即係咩呀?(你方便先答我啦,唔緊要的,我唔識,所以八卦問下.):-P
我個名都唔係有意思的,都好"隔硬黎"~~hehe

oh...........no!~~你都知我有苦衷tim~,雖然苦衷仍在,但我會努力實踐計劃,我同老公都好一條心,希望有人間嘛~~我亦好多謝你鼓勵,你都努力呀!!!有好消息記得過我個邊報下喜呀~~

大宅

mrs_e.c
Young

男爵府

Mrs.Young 楊太
咁你咪成日 '咩~ 咩~' 咁叫 :-P

mrs_e.c
你學識整未呀? 幾時叫我試食呀?
[/url]

大宅

Sirlam
:-x :-P

男爵府

Mrs.Young

唔話比你知, 等你心思思~ 見面至話你知啦~

送個大眼b 比你啦
[/url]

大宅

sirlam(乜太)
好.... 暫時就叫你做乜太先, 到時記得話比我聽!

大宅

楊太 ,
你喜歡都可以入去答訕架~~
我前晚終於整左啦,好開心,都ok成功,同老公一齊整,係雞手鴨腳底下個廚房好鬼"那渣",地下一撻撻生粉lor :-P ,最終要"蟻"老公洗埋豌同攪掂廚房

請你地食,我唔包車你地去睇醫生個wor

點都好,我好thank you大家比我既食譜呀~

sirlam,
提外話,我咪話我好似冇排卵同冇高溫既?
我m到31日,都一路徘徊36.5-6度,唔量左9日,即成40日都仲未mc,激4我(不過我呢排工作超忙,應該有關),咁我奇怪,咪早2日再量,有成36.91,next 36.9,today 36.88,咁有高溫即係咪一定有排卵,但我假設明天mc,咁推番上14日,論數值唔似係排卵(36.54),中後(day17:36.25 &day19 : 36.31)有咁低先似排卵嘛~我好唔明呀 你幫唔幫到我分析呀?thanks thanks thanks~~ 最多...........hehe我請食咕嚕肉,但都係唔包,.....

男爵府

mrs_e.c

其實你最好唔好放棄量, 因為你一停左又唔知幾時排卵, 你有 36.91, 即係有排卵, 你都未 mc, 我覺得唔係 day 17排卵, 我諗係你緊張, 所以遲左, 你再等下.

咕嚕肉照食呀~ 快d整呀~
[/url]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題