親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

築地 / 築地市場???

請問去築地市場(食魚生)係係 "築地"定係"築地市場"落車近D???
請指教!!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: 築地 / 築地市場???

"築地" = JR 站
"築地市場" = SUBWAY 站

兩個站都可以行到去食魚生, around 行 1, 2 個街口
( 5 mins)
2 個都差不多近 , 好似"築地" = 行近少少

男爵府

BOBO128,

唔該晒, 多謝你的解答!!

大宅

http://www.imagestation.com/mypictures/inbox/view.html?id=4174198041&url=http%3A%2F%2Fwww.imagestation.com%2Fpicture%2Fsraid115%2Fpbf9bca3b0ced904f6aeaf6f6d0ae4cef%2Ff8cd3519.jpg&caption=map

築地是日比谷線的站
築地市場是都營大江戶線的站

男爵府

Nyankocafe,

唔該晒, 好清楚咁指出兩個出口所在.

唔好意思, 可否指出埋築地市場(賣魚生那兒呢)係邊度, 我睇唔到, 麻煩你!

大宅

築地(場外)市場

男爵府

Nyankocafe,

唔好客氣, 唔係教, 係分享.

你係回應的文章空白填入處左上有"URL"是樣, 你在"URL"按一下, 然後輸入網址, 再按一下, 給他一個名稱便完成連結了.

如你想POST相片, 你可按"IMG", 然後輸入相片之網址位置, 再按下一步便完成了,

你試試看.

又再麻煩你, 我近視好深, 還是看不到 - 築地(場外)市場, 可否圈出來.....唔好意思, 麻煩晒!!

大宅

Map

去之前最好check吓是否休市日:
2004 Calendar

男爵府

Nyankocafe,

真係千萬個唔該晒, 好彩你給休市日個月曆給我, 我安排出發那天真的休市呢, thank you so much!!

首頁

尾頁

跳至