自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

:-( :-( :-(
我與男友於3月搬入剛買了的居屋.一個月後,男友的孖生弟弟因為屋企裝修要來暫住2個星期.但現在2個星期又2個星期...2個月都有啦....聽說這個男友的弟弟的計劃是賣左裝修左的舊屋然後買新居,在買到新居前都不會回舊居,因為舊居所有家具因裝修已掉了....

昨天我向男友說出我真的不慣多個男人在家,亦只因為我真的當他的弟弟是自己的弟弟才會替他洗內褲摺內褲...男友才終於肯問弟弟幾時走.....結果係可能住埋7月...但如果未買新居或未找到地方租...可能遲d...我男友叫我忍下...............

我的睇法係,如果因為家庭糾紛既原因要來暫住,我還可接受,但因為要買新樓,我不可接受...我真的不習慣要與其他人一起住.

係唔係我既問題呢...我男友現在好似對我有d生氣...係唔係我唔夠忍耐呢....這個是他的孖生弟弟....很難得既親人....

我打算自己搬去酒店住.但我又不想男友難受.這個是他的孖生弟弟呢!

各位,請問你們對此事有何看法呢?

補充,間屋係我與男友每人一半一起供既.

別墅

咁到7月再算啦

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

原文章由 魚生 於 08-6-1 12:43 發表
佢細佬而家有無交租俾你地架?俾著我,我都接受唔到,如果你男友係嬲你唔接受我會有所行動,例如屋企會著得好少好性感(泄底都要架喇!),唔著bra,沖涼唔鎖門,底衫褲周圍掉,唔好幫佢細佬洗衫等等,再進一步佢都係唔走,我就會自己搬 ...

無交租ga.乜都無.不過我都唔介意呢d.
我介意既係無乜特別原因就要去我家住咁耐!一d都唔尊重我地!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

翡翠宮

絕對唔係你的問題~~~

如果係我都會唔鍾意,仲係幾介意下個隻,講真一句,你地搬出黎同居都係想過二人世界,如果唔係搬出黎做乜???

依架間屋係你地兩個供既,佢細佬乜都唔使比就搬埋黎,你又幫佢做哂d野,連底都幫佢洗埋,佢咪好著數???

其實,你bf係鍚你既都唔會要你幫第2個男人洗底底喇!!!

仲有,你bf無屋企人架咩???
叫佢細佬搬返去同屋企住住先囉!!!

講真,就算佢細佬搬彼屋企都要比家用喇,依架乜都唔使佢比,我覺得無理由囉!!!

白食白住,係佢細佬唔識做人囉!!!
唔通真係要人開到聲趕佢走咩???
要人畫公仔畫出腸就大家無癮喇!!!
咁大個人都唔通氣既~~~

複式洋房

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-1 13:17 發表

唔好意思叉開話題 ,妳男友的孖生弟弟同妳男友似唔似樣?會唔會認錯?

haha.佢地係完全唔同樣既~

大宅

嘩... 你咁好人既, 肯幫佢洗底褲, 我真係做唔到, 我淨係可以掂我老公個d, 其他人個d我覺得好唔合衛生, 你之後唔好再幫佢做d咁既野啦, 你又唔係佢邊個, 等佢自己做番啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 hahaicebbb 的文章

妳都未係佢正式阿嫂, 就要幫佢洗底底, 唔係話! 佢都唔識做人la, 係真係假, 都問下要否交底d雜費等, 樓主, 妳咪服侍得佢咁好呀, 7月都唔走, 妳咪搬走lor, 睇怕佢都係有米之人, 又唔係無$開飯個隻!!! 佢都唔化!

男爵府

千祈吾好咁樣...犯左引誘罪...始終佢都係男人...

你同男友講如果佢7月吾搬...就你搬...呢段期間想佢夾番D錢, 你吾收佢錢, 佢有牌住...

原文章由 魚生 於 08-6-1 12:43 發表
佢細佬而家有無交租俾你地架?俾著我,我都接受唔到,如果你男友係嬲你唔接受我會有所行動,例如屋企會著得好少好性感(泄底都要架喇!),唔著bra,沖涼唔鎖門,底衫褲周圍掉,唔好幫佢細佬洗衫等等,再進一步佢都係唔走,我就會自己搬 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

失驚無神多個人, 真係唔方便既.

你睇下佢係咪真係想賣樓, 如果係的話, 都仲可以容忍. 如果唔係, 就要講清楚先.

忍唔住既話, 咪暫時搬番去自己屋企或者酒店先囉.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有乜理由要幫第二個男人洗底底?你男人傻架?

翡翠宮

樓主,唔收租冇問題(始終咁親),但洗埋底褲就一定唔得囉! 喂佢都仲未係你叔仔昨!
佢有冇做家務ka?

樓上媽咪講得啱「服侍得咁好点捨得走?」

事實上你的行為正正鼓勵佢留低呀...

男爵府

Agree, 忍多佢一個月,佢7月仲唔搬走, 就妳走 .
唔好再幫佢wash 底底 la mouth:

[ 本文章最後由 GiCa 於 08-6-1 15:47 編輯 ]
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

子爵府

冇計~
唔通你男朋友叫佢快d搬走咩?
忍多兩個月啦~
如果你同男朋友炸型,
米棧男朋友反感!
大家始終係親兄弟~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

算啦,係你男友嘅細佬,你冇得怨啦!
調返轉,如果係你親生細佬要嚟住,你又點睇呢?唔通你男友唔俾咩?

複式洋房

原文章由 emt1314 於 08-6-1 17:05 發表
算啦,係你男友嘅細佬,你冇得怨啦!
調返轉,如果係你親生細佬要嚟住,你又點睇呢?唔通你男友唔俾咩?

我媽都曾經想過來我處住下玩幾日,但我因為覺得這會影響了我和男友既生活以及怕男友始終不習慣,所以當時拒絕了我媽.

複式洋房

原文章由 tiffany_wong23 於 08-6-1 16:49 發表
冇計~
唔通你男朋友叫佢快d搬走咩?
忍多兩個月啦~
如果你同男朋友炸型,
米棧男朋友反感!
大家始終係親兄弟~

但為什麼男友要對我生氣?我錯了??

首頁

尾頁

跳至