育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

chicco 5.5kg 手推車好用嗎?

請問chicco 5.5kg 隻手推車下面有個大籃個款(唔記得model no.), 開關容易嗎? bb大概可以坐到幾多歲?

大宅

Re: chicco 5.5kg 手推車好用嗎?

好用!特別喜歡那個巨型雜物籃.
我通常用揹帶,手推車多數用來載貨.

說明書寫由6個月用到36個月.
開關方面:不能單手操作.
而且不像一些韓國車般可以收得好細.

我買這部車是因為用料紮實,內籠較寬闊,雜物籃夠大.車轆夠大(我先生說轆大才穩陣.)加上是Chicco的.頗有信心.
而我不是常用手推車,只在和家人到戶外玩時會用.

珍珠宮

醒目開學勳章

你所講呢款車要几錢呀?

伯爵府

Chicco唔太方便係唔可以單手收車,其餘都幾好,但試想吓得自己一個同bb出街,真係唔知點可以一邊抱bb,一邊收車囉...

大宅

pc9
謝謝你的意見, 我都係最鍾意佢低籃夠大 :-P

chilli
架車網上見賣緊1xxx幾, 早排門市特價6xx...

奀豬mami
唯一唔方便就係單手收車, 呢個都係問題, Thanks!

禁止訪問

洋房

個藍大其實仲唔唔重,因為放得太多嘢會影開合,而且架車會重上加重,我買架日本BB車嘅時候個Sales話千祈唔好放咁重,因為會令個"避震"差咗,對個BB保護會又差咗,都係小心D好。

首頁

尾頁

跳至