自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

佢地猜"一隻小蜜蜂呀, 飛到花叢中呀.." 跟住又作勢摑面...

我只知睇電影見過人地猜孜係咁, 但係呢d係咪小朋友遊戲? 個心有d不安!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我就不會比小朋友咁玩,容乜易玩玩下真係打ga!!!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

唔好話小朋友, 大人玩我都覺得有點兒 個

因為猜和左, 係"妹妹"(聲), 動作就鍚鍚, D男仔好鍾意玩嫁

男爵府

畀面勳章

呢隻係大人既猜玫GAME黎架~(溝仔/溝女專用)
其實就冇傷大雅,但係小朋友玩又唔係咁好.....mouth:

王國長老

王國長老

咁我叫佢唔准再玩啦!
我見親都好唔自在!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔會主動教佢
都唔會點反對

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔會主動教佢
都唔會點反對

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我大女k3,
佢k2已經喺學校有d男仔教佢玩=.=....
返黎屋企叫我同佢玩......跟住
我鬧到佢痴肺>"<
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

王國長老

王國長老

都唔明小朋友邊度學番黎, 睇佢家長又唔似會玩猜孜既人.

伯爵府

原文章由 可樂魚 於 08-6-2 14:11 發表
都唔明小朋友邊度學番黎, 睇佢家長又唔似會玩猜孜既人.

睇電視囉
好多嘢都睇電視學返黎...

別墅

mmmm.....那玩何家公雞何家猜可以嗎???
小朋友他們都只是當遊戲玩!!!不用鬧到佢痴肺

現在做家長的你..你小時候都會像你現在的小朋友一樣朋友教了之後大家一起玩...
[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

別墅

mmmm.....那玩何家公雞何家猜可以嗎???
小朋友他們都只是當遊戲玩!!!不用鬧到佢痴肺

現在做家長的你..你小時候都會像你現在的小朋友一樣朋友教了之後大家一起玩...
[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

子爵府

雖然我個係仔, 但我都唔主張佢教人 (如果佢識, 但唔想佢識)或希望有人教佢玩囉.....

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

唔會主動教個仔佢玩大人既猜梅GAME,如果冇傷大雅,都唔會點反對,如果見佢玩親都好唔自在,唔多順眼,係有問題,咁咪叫佢唔准再玩啦,不過又要做一輪付導工作.

何家公雞何家猜,是猜梅的一種,小朋友只是當遊戲玩,由得小朋友自己玩,小朋友之間會互相教導及學習對方一種模式,是孩子正常成長現象,你小時候同樣經過的事,無須小題作...........

[ 本文章最後由 caryfox 於 08-6-2 17:49 編輯 ]

男爵府

最好就唔好玩喇...我覺得唔係好正經咁..仲要咁細個小朋友喎

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會話媽咪唔鐘意你玩呢d~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

我會寧願教佢玩大話骰,可以訓練下佢推理
我怕d小朋友會覺得原來鍚鍚無咩大不了...
向中國人既社會就不太好.....

首頁

尾頁

跳至