夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚姻,長期累積的情緒低落,極度不開心,想喊又喊唔到,完全冇人安慰,好想就咁結束呢個悲痛的人生。與其年復年的痛苦不如快快碎結束呢條賤命,點樣可以買到安眠藥?
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表
請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
你狀態太差,驚你諗埋一邊,不如搵啲嘢學下,改變下自己,擴闊下自己眼界

爆愛車縫作

大宅

唔好咁諗, 諗下你屋企人, 朋友
我分手左5個月都好痛, 有時FB見到佢D相, 會呆左望住佢個樣, 會好掛住佢
但係諗起屋企人好支持我, 我唔會捨得掉低佢地
人生不只有愛情, 點解要將愛情令你GE生活失去意義?
去下旅行, 出去睇下呢個世界, 你可能會有其他得著

翡翠宮

回覆:呢段時間好傷心,晚晚失眠

吾好食藥
去做運動,一日一個鐘你一定訓到

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
婚姻並不是人生的全部。

堅強D,加油。

子爵府

秋田 發表於 15-2-21 13:04
不要倚靠藥物, 有什麼不開心上來舒發!

大宅

你的情況真係好辛苦,好似睇唔到出路咁,可能係情緒影響你有自毁念頭,去睇醫生呀,如果係抑鬱症會藥物可以幫到你開心返,而輔導可幫你舒發情緒,有人陪你行呢段辛苦路。我有朋友都有相似情況,藥物和心理治療後已好轉好多,個人開心返。祝福你。

大宅

其實我已經一路食緊抑鬱藥,但遇到離婚的打擊我真係好痛好煩唔知點算,我嘅人生本身已經好灰好單調,宜家咁樣仲有咩生存意志?

大宅

引用:其實我已經一路食緊抑鬱藥,但遇到離婚的打

其實我已經一路食緊抑鬱藥,但遇到離婚的打擊我真係好痛好煩唔知點算,我嘅人生本身已經好灰好單調,宜家 ...
我朋友當時都係食住藥有見過社工,都仲有自毁念頭,後來我哋關心返佢,佢返去覆診時換咗另一隻藥,又找到另一個社工好夾佢先好返。

唔知妳會否都試下同醫生講講換過隻藥呢?

離婚係重大壓力事件,真係好影響情緒。

瑪瑙宮

眼前係有難題, 但您一定有能力跨過. 安眠藥幫唔到, 我以前食過(因工作壓力)瞓左好似無瞓重辛苦. 試下運動, 會有效的, 您又未試, 點知無效呢? 生活的每一件事都細味去品嘗, 就算係沖個靚涼, 就算係食個靚 tea, 您都可以集中精神去品嘗每一刻屬於您的時間. 其他 ge 事, 慢慢諗. relax.

同埋您真係好唔開心想搵人傾下, 試下打去生命熱線搵專業人員幫下您.

生命熱線 23820000
http://sps.org.hk/

大宅

無野係解決唔到既,冷靜同清醒d去解決

男爵府

秋田加油!

大宅

加油呀!新既一年, 比自己重新開始! 忘記過去啦!

子爵府

其實離婚唔係絕路
有好多人同你一樣
我係結婚前拍左差唔多九年分手
都係中女喇
日子咪一樣咁過
雖然一個人難受
但無話邊個無左邊個唔得架
你試下行山跑步或者耍太極
運動係有幫助
拍拖會有分手,結婚會有離婚
又何必諗埋一面
同專業人士傾下,尋求協助
加油呀,唔值得虐待自己!

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

秋田 發表於 15-2-21 13:04

香港來說安眠藥需醫生處方,詳情請於覆診時與醫生查詢。
藥物幫到你有限,你要逐步為自己的生活拉向正面。

1. 去發掘你自己喜歡的事物
2. 剪個靚髮
3. 食個靚TEA
4. 每日為自己定一些短期目標,完成它們,增加滿足感
5. 約朋友去戶外欣賞大自然
6. 以文字、繪畫抒發情感
7. 做運動,修身,鍛鍊肌肉
8. 做義工,幫助有需要的人,你會發現有手有腳、行得走得,已是一種blessing
9. 上語言班,享受溝通的樂趣
10. ....

伯爵府

人生不糸為男人而活

水晶宮

加油,錫自己

洋房

我們唔明點解男人既錯 結果都係攪到個女人想死咁 簡左唔可以好好對個老婆咩 講真 嫁完差過做女 嫁呢做咩

定係男人都覺得自己老婆出錯係冇問題?

不值得為他這樣 雖然我自己都會係簡絕路個個 但我會勸你唔好做傻事

珍珠宮

環保接龍勳章

有勇氣去尋死,不如來個谷底反彈,徹底改變自己, 妳吾改變自己心態,只會轉牛角尖,令自己吾開心!!加油

大宅

多謝你哋嘅關心,講真面對感情婚姻問題真係好辛苦,越諗越灰,冇勇氣去面

對,好彩有呢度俾我抒發下,好彩有咁多JM們鼓勵我,令我感覺冇咁孤獨,多謝

你哋!

首頁

尾頁

跳至