產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

請問有冇人知道4D可以去那處照?

我現在有28週了,對4D好有興趣,但唔知可以去那處照?價錢又如何呢?

禁止訪問

Re: 請問有冇人知道4D可以去那處照?

男爵府

kikispider, what would include for the $500 4D scanning? Is it clear to see your bb?

禁止訪問

複式洋房

Can i have the address/phone no. of Dr. Tsang?
[img][/img]

男爵府

kikispider, how long is the VHS recording? I called the clinic and the nurse said it's about 10 mins, isnt it?

洋房

Dr. Tsang's nr. is 2377-1235

洋房

唔好意思呀, 想問問係咪乜野都照到出黎架.......如果想知仔定女都得架....

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kikispider,
我想知妳照4D時見到既亞B個樣同生左出黎後個樣似唔似呀

大宅

I did the 4D scanning when I was 23-week pregnant. I found that the outline of the face (輪廓) is quite similar to my new born daughter. My daughter is now already 1-year-old and of course her face is totally changed.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

別墅

5月初的明報報導,
美國已有醫療組織表示反對孕婦照3D / 4D超聲波,
因為超聲波始終是一個熱能釋放的檢查,
對小B會造成一點不適;
而且一位孕婦在懷孕期中照超聲波3-4次便足夠,
如果只是為了娛樂,為了一看小B的樣貌,
最好便不要照了。
其實,照了小B是什麼樣子又可以怎麼樣?
你照得到他的樣子時,
他已經幾個月大了,
你準不會因他不合你心意而不要他吧~~"
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

民房

Dr. Catherine Cheung - 25453333

別墅

上禮拜同太太去曾祥風醫生度照4D. 6點到左診所, 而我地係最尾果個. 等到7點幾終於輪到

入到去醫生講唔夠兩句說話, 就叫太太到檢查房準備. 照左兩分鐘我發覺唔對路, 醫生不但解釋每樣野都好快, 俾我睇既只不過係一般既2D掃瞄, 而唔係我想照既4D. 咁我就問醫生

我: 醫生, 呢D就係4D喇?
曾: 唔係, 今日唔幫你照4D.
我: o下, 點解呢?
護士: 醫生今日唔得閒, 趕時間.

曾: 下次先幫你照, 你再約時間喇.
我: o下, 咁都得
護士: 醫生依家要去接生.
曾: 今次唔收你錢.

講完就立即放低手上拎住既scanner, 轉身離開檢查房. 完全一幅愛理不理既態度.
醫生要幫接生好正常, 搵真銀喎, 好過照十單4D喇. 但有冇諗過client係出面等左個幾鐘, 既然事前已經唔諗住幫我地照, 何不係我入房前通知我呢? 到我問起係2D or 4D時先作回應? 如果我唔問係咪當我咩都唔識, 照收4D價錢呢?

醫生係專業人士, 但呢位曾醫生連一般待客之道都唔識, 事後更一點歉意都冇, 點會唔令人氣憤!

禁止訪問

大宅

係呀, 我都去過曾醫生度睇, 好ok喎.

反而試個去另一個婦產科醫生度睇.. 等左成朝呀陰公, 就係因為醫生去接生.. 但冇計啦, 學kikispider講, 我係孕婦生得時都希望醫生快d到啦!!

:-P :-P

男爵府

我係中環睇林勇行醫生照4D, 不過要成HK$1500.00, 有二張4D 相及一隻VCD.
我奶奶就話生出來好似在VCD裏個樣, 我自己覺得有少少似.
係幾直得留念的.

別墅

kikispider 寫道:
LFC,
我由一有咗已經看曾醫生, 他d態度一直十分好, 我丈夫都話太多口水. 可能有孕婦等待他吧. IF you stand at the view of the pregant woman, you also want the doctor go to hospital asap.

龍婆,
亞B個樣同生左出黎後個樣十分相似.

換轉係孕婦個角度睇, 我當然明白想醫生快d到.
但我亦已例明我既問題, 如果未入房前醫生話趕住走, ok never mind. 但如果我唔出聲問, 係咪繼續2D萛.
急亦都要顧及別人既感受.

複式洋房

我剛剛星期六才照完,曾醫生用了十多分鐘幫我照2D及4D,解釋比我看開的婦科醫生還要詳盡,收費$550.

大宅

我就是在TVB剛介紹的那處照, 在中環的, $1200包一隻DVD, 相片可以在我的網址看到.
我個仔好得意架

洋房

我都相信因為佢要趕住去接生先係咁啫;因為有一次我喺仁安book咗佢做檢查,上晝九點幾開診,到咗大約九點十已經輪到我,因我當時先生未到,咪讓俾人先囉;讓到最後姑娘話 "請問你先生大約幾時嚟呢,因為曾e生趕住去接生",好彩我先生亦及時趕到; 果次因為我係第一次睇佢, 佢喺咁趕嘅時候亦無好求其囉, 都仲主動問我照唔照超聲波... 我睇完之後佢就飛奔去產房喇.

唔好因一次事例就定人生死啦. 如果佢睇都唔睇你就叫你約時間再嚟, 你可能會更加唔開心呢.

首頁

尾頁

跳至